Gavà vol adequar l'ordenança de serveis funeraris a la normativa vigent

L'objectiu de la nova normativa és assegurar la prestació del servei per part de qualsevol operadora que compleixi amb la llei vigent

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

L'Ajuntament de Gavà ha iniciat el procés per a modificar l'Ordenança general de serveis funeraris amb l'objectiu d'adequar-la a la normativa estatal, autonòmica i comunitària vigent, en especial, pel que fa als principis de lliure mercat.

 

 La legislació actual incorpora modificacions substancials respecte al text aprovat per l'Ajuntament de Gavà el 1998.

 

Des del consistori expressen que si bé en la pràctica “els requeriments a les empreses funeràries s'han anat adaptant als nous marcs legals, és necessari adaptar l'ordenança a les noves condicions per a una plena liberalització d'aquests serveis”.

 

L'actualització de la nova Ordenança té entre els seus objectius l'eliminació de les restriccions d'accés a la prestació de serveis funeraris derivat de certs requisits, com la necessitat de disposar de tanatori propi, que actuen com a barrera per a l'entrada de nous operadors.

 

Un procés similar ha estat iniciat ja altres ciutats catalanes. Manresa va ser la primera i la van seguir Girona, Sant Boi, Viladecans o Barcelona. S'ajusten així a una legislació aprovada el 2010 però que escassos municipis han aplicat.

 

 A partir d'ara, s'obre un període de consultes on la ciutadania pot aportar les seves propostes a través de la nova plataforma digital Gavà Participa, Gavà Decideix.

Més notícies de Gavà

 

Notícies relacionades

 

  

Temes:

Funeràries