MILLORA URBANA

Alumnes d'arquitectura presenten propostes de disseny urbanístic per a Gavà

Els treballs s'han exposat públicament al vestíbul de l'Ajuntament

gava

gava

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

Alumnat de 4t i 5è de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) han presentat recentment propostes d'arquitectura i urbanisme en emplaçaments de l'àmbit del Parc Empresarial de Gavà, que el consistori podria utilitzar com a model per a la millora urbanística de la ciutat.

Els estudiants han treballat en el projecte durant els últims 4 mesos, arran del conveni firmat per l'Ajuntament de Gavà i l'ETSAB per a l'estudi i exploració de solucions d'arquitectura del municipi.

CRITERIS DE SOSTENIBILITAT

La presentació dels treballs va tenir lloc a l'empresa García Faura i va comptar amb l'assistència de l'assessor de Ciutat i Territori, Fidel Vázquez, i del director de l'ETSAB, Jordi Ros. En l'elaboració de les propostes, i a petició expressa de l'Ajuntament, l'alumnat ha tingut en compte criteris de sostenibilitat, de respecte pel mediambient i l'entorn, i de promoció de les noves tecnologies.

Vázquez va explicar que "aquesta col·laboració s'inicia fa sis mesos arran d'un conveni que té com a objectiu la transferència de coneixement entre el món acadèmic, l'empresa i les administracions".

Per la seva part, el director de l'ETSAB, Jordi Ros, va remarcar la importància que té aquest projecte. Per Ros, "poder traslladar l'activitat productiva dels alumnes és molt estimulant per a ells, ja que els dona l'oportunitat de mostrar uns projectes que poden ser d'utilitat, en aquest cas per l'Ajuntament de Gavà, que es pot plantejar, fins i tot materialitzar, alguns dels treballs presentats".

CENTRE D'ALT RENDIMENT DE DRONS

70 estudiants de 4t s'han enfrontat al repte de dissenyar un projecte urbanístic que comprengués tot el Parc Empresarial de Gavà i que, a la vegada, contribuís a millorar el conjunt del territori. A proposta de l'Ajuntament, aquests treballs també havien de resoldre la unió entre les franges en les quals es divideix el municipi tenint en compte la influència del parc empresarial, de manera que l'alumnat ha hagut de treballar amb els enllaços i jerarquies de vials i solucionar els problemes derivats de pluges torrencials. D'aquest taller han sorgit 55 projectes dels quals s'han exposat públicament 20 al vestíbul de l'Ajuntament.

Notícies relacionades

Per una altra part, 30 alumnes de 5è han treballat en el disseny d'un o diversos edificis en la zona on actualment s'ubica el Planet Bowling, del Parc Comercial Barnasud, per crear un centre d'alt rendiment de drons amb zones de circuit 'indoor' i 'outdoor', oficines i zona de formació, complementant aquestes àrees amb altres espais annexos.

Més notícies de Gavà