EDUCACIÓ

L'Ajuntament de Gavà presenta la campanya de suport al procés de matriculació a la xarxa de centres públics

A la ciutat es mantenen les línies de P-3 existents en aquest curs 2016-17

cjane33866222 barcelona 13 05 2016 sociedad entrevista ala alcal160517110448

cjane33866222 barcelona 13 05 2016 sociedad entrevista ala alcal160517110448 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el tinent d'alcalde de l'Àmbit de Benestar i Acció Social de l'Ajuntament, Miguel Ángel Díaz van explicar dijous passat la campanya de suport a l'escola pública i els punts més importants i novedosos de cara al curs 2017-18.

Sánchez va parlar de la campanya que per segon any consecutiu es posa en marxa coincidint amb el procés de matriculació a escoles i instituts. "La millora de la qualitat educativa és parlar d'igualar els ciutadans, de donar les mateixes oportunitats a tots amb independència de les seves circumstàncies socioeconòmiques i penso que l'escola, i en concret l'escola pública, és la millor manera d'aconseguir-ho", va dir l'alcaldessa. Per a Sánchez "progressar en educació, en aquesta ciutat i en general a la societat, significa créixer socialment i econòmicament. Aquesta aposta que fem per l'educació en el present també és una inversió que té recorregut i retorn en el futur ". 

PREINSCRIPCIÓ DE P3 A 4rt ESO

La campanya es presenta coincidint amb el període de preinscripció de P3 a 4rt d'ESO. Per ajudar les famílies en aquest procés tan important com és l'elecció de l'escola on es porten els nens, els centres escolars realitzen jornades de portes obertes. En aquest sentit, Sánchez va animar les famílies a que participin, "que vinguin a visitar les instal·lacions, coneguin l'equip directiu i els seus projectes educatius".

Respecte a P-3 es mantenen les mateixes línies que en aquest curs 2016-17. No obstant, Raquel Sánchez va parlar del compromís de les administracions per a l'escola pública de qualitat. Sánchez va afirmar que "estem convençuts que si hi ha demanda, és necessari que s'obri aquesta línia, no s'han de tancar grups donat que hi ha altres alternatives com és la baixada de ràtios".

INCREMENT PLACES DE SECUNDÀRIA

La principal novetat per al curs 2016-17 a Gavà és l'increment de places a secundària amb la posada en marxa de l'Institut-Escola Gavà-Mar, que comptarà amb dos grups.

Notícies relacionades

L'alcaldessa també va parlar dels diferents programes que s'impulsen des de l'Ajuntament per garantir l'accés de tots a una educació de qualitat. En concret va fer referència al nou Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), que celebrarà la seva primera sessió, el projecte Educatiu d'Entorn per garantir l'èxit escolar i els programes de suport a l'escolarització amb les diferents beques que s'atorguen.

Més notícies de Gavà