ECOLOGIA

Així són les 'minideixalleries' amb les que Gavà pretén fomentar el reciclatge domèstic

Cadascuna de les 'minideixalleries' incorpora un dipòsit per a cd i dvd, un per a petits aparells elèctrics i electrònics i un per a cartutxos d'impressores, entre altres

gava

gava

1
Es llegeix en minuts
M. A. / GAVÀ

La ciutadania de Gavà ja pot dipositar els residus de petit format que genera a casa sense haver de desplaçar-se al centre de recollida o esperar el pas de la recollida mòbil pel seu barri. 

Això es deu a la posada en marxa d'un nou servei municipal, les 'minideixalleries' que, distribuïdes en 15 punts de la ciutat, permeten recollir, de forma selectiva, residus de petit format assegurant així el seu reciclatge i, a vegades, la possibilitat de reutilitzar els objectes o elements que encara poden ser útils.

APOSTA PEL MEDI AMBIENT

L'alcaldessa Raquel Sánchez va presentar divendres passat el nou servei a la unitat instal·lada a la plaça Catalunya. Va explicar que la instal·lació de les 'minideixalleries' "s'emmarca en la nostra aposta pel medi ambient, per la sostenibilitat. Aquest servei permetrà acostar la recollida selectiva de petits residus especials, molt contaminants, a la ciutadania, a qui animo a usar-lo".

Les 'minideixalleries' permeten gestionar els petits residus anomenats "especials", que en poques quantitats poden ser altament contaminants i tòxics, la qual cosa fa que requereixin un tractament especial per evitar efectes perjudicials en el medi ambient i en la salut de les persones.

CD I DVD

Cadascuna de les 'minideixalleries' incorpora un dipòsit per a cd i dvd; un per a petits aparells elèctrics i electrònics; un per a cartutxos d'impressores; dos dipòsits per a piles (convencionals, alcalines, de botó i bateries de mòbils); un per a bombetes convencionals i halògenes i, finalment, un dipòsit per a bombetes de baix consum i LED.

Notícies relacionades

Les minideixalleries complementaran el servei de recollida i recollida mòbils acostant la recollida d'aquests residus especials de petit volum a la ciutadania.

Més notícies de Gavà