"HEROÏNA" A MÈXIC

Una mestra de Mèxic canta als seus alumnes durant un tiroteig perquè no tinguin por

La professora Rocío Romero fingeix un simulacre per aconseguir que els 35 escolars d'entre 7 i 8 anys es tirin a terra sense entrar en pànic

L’actuació de la professora de Sonora (Mèxic) s’ha tornat viral a les xarxes.  / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al seu país natal l'han qualificat d'"heroïna", i fins i tot ha rebut premis a la seva tasca educativa. Rocío Romero, una mestra de primària de Mèxic, està en boca de tothom després de difondre's un vídeo en què apareix cantant cançons infantils per tranquil·litzar els seus alumnes davant el tiroteig que hi ha hagut a només 100 metres de l'edifici.

Els fets van passar el dia 12 al migdia a l'estat de Sonora (al nord). Un tiroteig sobtat entre càrtels de la droga va obligar la mestra a demanar als seus 35 alumnes de segon de primària (d'entre i 8 anys) que s'estiressin a terra i cantessin, i va fer creure als nens que estaven participant en un simulacre.

"¡Pit a terra!"

"Heu de cantar, pit a terra, no passa res. Avall, tots ajaguts", demanava la professora als seus alumnes, que van començar a cantar cançons en espanyol anglès amb el soroll de les bales de fons. Al vídeo es veu com els alumnes alliberen la tensió, i fins i tot alguns comencen a semiincorporar-se de terra, cosa que provoca que la docent els hagi de demanar que s'ajupin per por que els toqui una bala perduda.

Notícies relacionades

"Vostè ha dit que no era [un tiroteig de veritat]", li deixa anar un nen. "En els simulacres ho hem de fer tot al peu de la lletra", li respon la mestra, que finalment aconsegueix controlar la situació i evitar que els menors tinguin por. 

Segons va declarar posteriorment, Romero va decidir filmar el moment i enviar la gravació als pares de la família perquè veiessin que els nens estaven a sans i estalvis.