justícia italiana

Una mare s'enfronta a una multa de 10.000 euros per publicar a Facebook fotos del seu fill sense el seu consentiment

La dona ha d'eliminar tota la informació que ha penjat prèviament a la xarxa social per evitar la sanció econòmica

undefined38283089 file   in this monday  june 4  2012  file photo  a girl look180117134547

undefined38283089 file in this monday june 4 2012 file photo a girl look180117134547 / Paul Sakuma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tribunal de Roma ha amenaçat una mare amb una multa de 10.000 euros si segueix publicant fotos, vídeos o dades del seu fill de 16 anys a Facebook i la resta de xarxes socials. A més, la dona ha d'eliminar tota la informació que ha penjat prèviament per evitar la sanció econòmica, segons ha publicat Euronews.

Segons aquesta informació, el noi va decidir denunciar la seva mare l'any passat, davant la negativa de la dona a retirar fotos i comentaris relatius al procés de divorci en què estava immersa amb el pare del noi. Ara, el desembre passat, el tribunal romà ha instat la dona a retirar aquelles publicacions anteriors i a no seguir penjant imatges, vídeos i textos relatius a l'adolescent sense el seu consentiment.

El noi estava tan incòmode amb la situació que havia demanat als jutges que li permetessin continuar els estudis en un col·legi estranger per "allunyar-se de l'actual context social, en què tots els seus companys estarien al cas dels seus assumptes personals, fets públics per la seva mare amb l'ús constant i sistemàtic de les xarxes socials", segons recull la informació.

Denúncia a Àustria

El cas, que crea jurisprudència, té lloc després que una noia austríaca demandés els seus pares per publicar, gairebé diàriament, fotos d'ella quan era petita a Facebook. Quan va complir 14 anys i va crear el seu propi perfil a la xarxa social, va veure que els seus pares, que tenien més de 700 amics, havien publicat fotos de tot. "No coneixien ni vergonya ni límits", es va queixar la noia, segons va publicar la revista austríaca Die ganze Woche el setembre del 2016. "Era igual si estava asseguda a l'orinal o despullada al bressol… Cada pas que feia era fotografiat i publicat", va assegurar llavors, el setembre del 2016, a la revista. El seu pare, per la seva banda, va al·legar que estava en el seu "dret de publicar" aquelles imatges. "Al capdavall, es tracta de la nostra filla i, per a la meva dona i per a mi, és un bonic àlbum familiar per mostrar als nostres amics de Facebook", va al·legar al mateix mitjà de comunicació.

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades