FENOMEN A LES XARXES SOCIALS

Una estranya sessió de fotos fa la volta al món

La família Zaring assegura que una fotògrafa professional els va cobrar 250 dòlars per uns retrats amb cares desfigurades

familia1

familia1

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

La setmana passada, els Zaring eren uns complets desconeguts. No obstant, les últimes fotos d'aquesta família han fet la volta al món. Unes 400.000 persones han compartit els seus retrats en un dia assolellat al parc. ¿El motiu? Les cares desfigurades dels pares, els nens i l'àvia. Només les mascotes es van salvar del retoc fotogràfic de la suposada fotògrafa professional, una alumna avantatjada de Cecilia Giménez i el seu Ecce homo.

Costa de creure que una professional pugui fer un nyap com aquest amb una sessió aparentment tan senzilla, però els Zaring asseguren que la història de les seves fotos és real. “Ok. Això no és una broma”, assegurava Dave Zaring al seu compte de Facebook. “Va dir que les ombres eren molt dolentes en aquell bonic, clar i assolellat dia i que el seu professor mai li va ensenyar a retocar fotos”, continua la publicació de Zaring, que 48 hores després acumula milers de m'agrada i incomptables comentaris d'usuaris de la xarxa social.

La família apareix amb un aspecte desconcertant, comparat per alguns internautes amb els personatges del videojoc The Sims. Els més atrevits han intentat arreglar sense gaire èxit (i amb molt sentit de l'humor) el resultat final d'una sessió que va costar 250 euros als Zaring. “Literalment, feia anys que no reia tant”, assegura el pare de família. 

Versió lliure de la foto familiar dels Zaring. / Facebook

Notícies relacionades

Els retrats apareixen firmats per una tal Lesa Hall. Sigui real o no, aquesta noia passarà a la història (o no) per crear un nou corrent fotogràfic. De fet, ja hi ha a Youtube un tutorial per a fotògrafs interessats a emular aquests retocs de traç gruixut. El responsable d'aquest didàctic vídeo és Antti Karppinen, un gran entès en Photoshop. El secret està en la saturació, assegura l'expert.

Com era d'esperar, Lesa Hall ja té la seva pròpia pàgina de Facebook des del 13 de gener. La seva tarifa: 250 euros. No cal dir que darrere d'aquesta pàgina s'amaga un impostor amb ganes d'esprémer i allargar la vida d'aquest simpàtic i absurd fenomen viral.