ARTISTA REIVINDICATIVA

El masclisme de 'Despacito' i 'La Macarena'

Una noia encadena en una poesia estrofes de melodies d'èxit per denunciar la discriminació per sexes

zentauroepp41574697 gente  alejandra mart nez del facebook de  poetry slam madri180112171250

zentauroepp41574697 gente alejandra mart nez del facebook de poetry slam madri180112171250

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Moltes de les cançons que escoltem diàriament estan relacionades amb la seducció, el sexe i l'amor. I, a vegades, no ens adonem de les premisses que presenten. Amb aquesta idea, Alejandra Martínez ha denunciat el masclisme implícit d'algunes de les frases més cèlebres de cançons d'èxit, i això l'ha portat a guanyar l'última edició del concurs Poetry Slam per la seva composició. 

El vídeo de la participació de la poeta en el certamen ja acumula més d'1,8 milions de reproduccions al seu compte personal de Facebook des de la seva pujada la nit de Reis.

Alejandra Martínez, de 23 anys, va triar frases reconeixibles de cançons com Soldadito marinero (Fito y Fitipaldis)Despacito (Luis Fonsi)Despacito DespacitoObsesión Obsesión(Aventura)La Macarena (Los del Rio)  i la recent melodia Mala mujer (C TanganaMala mujer Mala mujerC Tangana). 

"Al principi, vaig pensar que només faria un poema amb els trossets de les cançons. Però després vaig pensar que podia explicar una història amb aquests fragments. Muntar aquesta història va ser el més difícil", assegura Martínez al digital Verne

Notícies relacionades

Després de dos mesos de feina i després d'haver guanyat el certamen, la poeta ha recitat la seva composició davant del públic d'El Intruso, a Madrid, on els assistents són els encarregats de triar el guanyador en les diferents edicions de Poetry Slam. "Hi anava sense pressió, perquè ja era la guanyadora virtual i vaig portar això per sorpresa, de regal", explica la noia. 

Segueix l'Extra a Facebook