POLÈMICA MACABRA

Youtube amenaça Logan Paul pel seu vídeo del cadàver

El famós 'youtuber' nord-americà es va gravar fent bromes al costat d'un home penjat al 'bosque dels suïcidis' del Japó

5237955 6 348e logan-paul-dans-la-foret-japonaise 4893c3fe2cb1ea5dc18837854a48d010

5237955 6 348e logan-paul-dans-la-foret-japonaise 4893c3fe2cb1ea5dc18837854a48d010

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més d’una setmana després de l’incendi que encara crema a Youtube, la plataforma de vídeos de Google per fi ha parlat en un comunicat oficial sobre el polèmic vídeo del youtuber Logan Paul, que va estrenar el 2018 pujant un vídeo en què se’l veia passejant i fent broma al costat d’uns amics al bosc d’Aokigahara, al Japó, mundialment conegut com el bosc dels suïcidis. Durant la gravació del videoblog, es pot observar, de lluny però de forma bastant nítida, un home penjat en un arbre.

El vídeo va obtenir ràpidament més de sis milions de reproduccions i moltes més crítiques. I després de tot aquest enrenou, el famós bloguer nord-americà (que té més de quinze milions de subscriptors i més de quatre milions de fans a Twitter) va esborrar el vídeo i en va penjar un altre (titulat So sorrydisculpant-se.

Però el mal ja estava fet, i el debat, obert en canal. ¿Qui modera els continguts de les plataformes on line? ¿On són els límits? Si el 2017 va ser un annus horribilis per a Youtube –amb sonats escàndols com els vídeos antisemites d’un altre gran youtuber, PewDiePie, o la retirada massiva d’anunciants al colar-se continguts inapropiats en vídeos per a un públic infantil–, el 2018 no podia començar pitjor.

CARTA OBERTA

A través d’un fil de Twitter, la plataforma de vídeos on line per fi dona la seva versió i adverteix que «hi haurà conseqüències». «Molts s’han sentit frustrats per la nostra falta de comunicació recentment, i estan en el seu dret de sentir-se així. Mereixen saber què està succeint», assegura Youtube en un comunicat.

«Igual que tants altres, ens sentim pertorbats molestos per aquest vídeo que va ser compartit la setmana passada», assegura. «El suïcidi no és un acudit, ni s’hauria de fer servir com un mitjà per generar reproduccions. Com explica Anna Akana, a la perfecció: «Aquell cos era una persona a qui algú estimava. Ningú entra en un bosc de suïcidis amb una càmera i diu que és per crear consciència sobre la salut mental», explica la companyia.

Notícies relacionades

Youtube recalca que el youtuber Logan Paul, nord-americà de l’estat d’Ohio de 22 anys, va violar les regles de la comunitat al publicar un contingut pertorbador o grotesc, i que estan preparant la resposta que li donaran: «Estem considerant més conseqüències». ¿Potser tancar el compte de Logan Paul?

Respecte a la tardança a donar explicacions, Youtube ha assegurat que ha preferit escoltar totes les veus i «tot el que la comunitat ha estat dient», i que informarà pròximament sobre els passos que prendrà perquè un vídeo com el de Paul no es pugui tornar a publicar.