MALTRACTAMENT ANIMAL

Suïssa prohibeix cuinar llagostes introduint-les vives en aigua bullent

El Govern helvètic endureix la seva legislació sobre la crueltat animal

marisco3 / Sergi Briet

marisco3
marisco4
langosta3

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Reuters

Suïssa ha prohibit l'habitual pràctica culinària de cuinar llagostes i altres crustacis ficant-los vius en l'aigua bullent, com a part d'una revisió i un enduriment de les seves normes de protecció animal.

"Els crustacis vius, inclosa la llagosta, ja no poden ser transportats amb gel o aigua gelada. Les espècies aquàtiques s'han de mantenir en el seu entorn natural. Els crustacis han de ser anestesiats abans de matar-los", segons aquestes regles, que entraran en vigor al mes de març.

Notícies relacionades

"El Govern helvètic també pretén acabar amb les granges il·legals de cadells, prohibir els dispositius automàtics de càstig a gossos que borden, clarificar les condicions per sacrificar animals malalts o ferits i fer els organitzadors d'esdeveniments públics responsables del benestar dels animals [participants]", diu la legislació.

El juny de l'any passat, Itàlia ja va dictaminar que les llagostes no s'han de mantenir congelades als restaurants, ja que això els produeix un patiment injustificat abans de morir.