concurs a cadis

Una 'chirigota' 'condemna a mort' Puigdemont per "alta traïció"

El grup de Chiclana La familia Verdugo va dedicar part de l'actuació a l'expresident català

puigg

puigg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquest dimarts van tornar les chirigotas chirigotasCadis. El Concurs Oficial d'Agrupacions del Carnaval de la ciutat andalusa va arrencar al Gran Teatro Falla i durarà un mes. I es va estrenar amb enginy, humor i també polèmica. La chirigota de Chiclana, La familia Verdugo, va dedicar part de l'actuació, el popurri, a l'actualitat política catalana. El grup de chirigoteros, caracteritzats de botxins, van decidir condemnar a pena de mort amb guillotina l'expresident Puigdemont. "Segons l'article 155 de la Constitució espanyola d'Espanya i la humanitat es condemna per alta traïció el d'ulleres que hi ha allà al darrere", diu el conductor de l'execució chirigotera. "No sabem si tallar-li el cap o portar-lo a pelar", afegeix. Aleshores, tres dobles de Puigdemont apareixen a l'escenari, amb l'estelada a la mà i saludant el públic en un caricaturitzat català, mentre la resta dels actors taral·legen l'himne d'Espanya. 

Notícies relacionades

El trio d'expresidents clamen per la seva vida amb una versió de Pido perdón, d'Antonio Orozco. "Pido perdón por haber celebrado un referéndum. Pido perdón por las urnas que allí coloqué. En realidad eran cajas de ropa de invierno, pero es que allí es ver las cajas y echar un papel", canten els Puigdemont condemnats a mort. Els botxins sotmeten a votació la decisió de matar l'expresident o no. "l pueblo decide en votación porque el pueblo simpre lleva la razón", reciten. El conductor de l'execució pregunta al públic: "¿Li perdonem la vida a Puigdemont?". La platea respon un unànime 'no'. 

Aquest és el vídeo de l'actuació, que va esr retransmesa per Onda Cádiz. La part referent a Puigdemont comença passats els 15.30 minuts.