AMB LA CARITAT DELS VEÏNS

Conte de Nadal en un poble de Sevilla

Un home de 71 anys que en feia 15 que vivia al carrer aconsegueix un sostre al poble que el va veure néixer, Fuentes de Andalucía

En la iniciativa hi han participat l'ajuntament de la localitat sevillana, Càritas, Creu Roja i diversos veïns

En aquesta iniciativa hi han participat l’Ajuntament de Fuentes de Andalucía (Sevilla), Creu Roja, Càritas i alguns veïns. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Podria ser un conte de Nadal perfecte si no fos perquè és una història real com la vida mateixa. I, a més, té un final feliç. Antonio Escobar Aguilar va néixer a Fuentes de Andalucía (Sevilla) fa 71 anys. Vivia amb la seva mare en un pis de lloguer i va treballar al camp, en l'oliva, i recollint blat de moro i cotó. "Quan la meva mare va morir em vaig enfonsar. Vaig decidir provar sort a Sevilla i vaig anar a la deriva".

Les coses li van anar malament a Antonio, que feia 15 anys que demanava almoina pels carrers de la capital andalusa. "No trobava feina i vaig recollir ferralla però no era suficient, així que vaig començar a anar al menjador del Pumarejo", explica. Vivia de les monedes que li deixaven al cartró que té al seu costat, al carrer.

Ressò a la premsa local

Notícies relacionades

La seva història va sortir a la premsa local i veïns del seu poble van decidir fer alguna cosa per ajudar el seu paisà que dormia al carrer perquè no té cap més remei. "He demanat plaça en residències públiques però em diuen que he de pagar. He demanat una pensió mínima no contributiva a la Seguretat Social fa 11 mesos i encara no m'han contestat".

Ara, Antonio tindrà una vivenda que consta de quatre habitacions i dos lavabos. Es tracta d'un lloguer social que pagaran entre l'Ajuntament de Fuentes de Andalucía, Creu Roja, Càritas i diversos veïns. A més de sostre, també li proporcionaran roba i menjar.