QUE TREMOLI MARIAH CAREY

Aquesta és la cançó de Nadal perfecta, segons la ciència

La tonada s'ha creat a partir de 200 èxits amb el propòsit de fer més feliços els clients que compren regals en centres comercials

buck-happiest-xmas-song-14

buck-happiest-xmas-song-14

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Farts potser de l’All I want for Christmas is you, que 1994 va llançar a la fama la cantant  Mariah Carey, i que més tard van versionar molts altres artistes, entre ells Michael Bublé, diversos científics, musicòlegs i artistes han creat l’equació perfecta per aconseguir la cançó de Nadal «més feliç» de la història. L’edulcorada tonada de tres minuts, ha sigut dissenyada especialment per als clients dels centres comercials que fan aquests dies les seves compres i regals. En realitat, es tracta d’un projecte encarregat per Intu, un grup de centres comercials britànics, per al qual van comptar amb la col·laboració dels compositors, també britànics, Harriet Green i Steve Anderson, a més del musicòleg del Berklee College of Music a Boston Joe Bennett.

A Youtube i Spotify

El resultat es va estrenar fa uns dies a Youtube i porta per títol Love’s not just for Christmas. (L’amor no és només per Nadal) També està disponible a Spotify.

La cançó perfecta de Nadal és una barreja d’entre les 200 composicions més exitoses de tots els temps. Bennett les va analitzar totes i va arribar a la conclusió que la combinació que fa semblar atractiva una cançó de Nadal és un tempo 4/4 acampanyat amb sons de campanetes. És el cas, per exemple, de l’anunci de la Loteria de Nadal 2017 dirigit per Alejandro Amenábar.

A Love’s not just for Christmas la paraula «Nadal» apareix fins en 21 ocasions. També s’hi repeteixen molt les paraules «Santa», «llar» i «pau». La lletra del tema correspon al compositor Steve Anderson, que ha escrit èxits per a Take That, Britney Spears, Westlife, Leona Lewis i Kylie Minogue, entre altres artistes internacionals.

«Afortunadament, hem assumit el repte i hem ofert una cançó que la gent estimarà no només aquest Nadal, sinó també tots els nadals futurs», pronostica el compositor. Per la seva part, el musicòleg Joe Bennett assegura: «No hi ha una fórmu-

Notícies relacionades

la com a tal, però se’n pot deduir l’èxit a partir dels gustos comuns dels oients». 

La cançó ha sigut gravada pel London Community Gospel Choir, que en el passat ha cantat amb artistes com Madonna, Blur i el malaguanyat George Michael. Altres cors locals són els encarregats d’interpretar-la aquests dies aels centres comercials Intu. L’objectiu segons els seus creadors és «augmentar la felicitat». Dels compradors anglesos, cal no oblidar-ho.