Cuina fantàstica

Receptes friquis per als fanàtics de 'Star Wars' i 'Assassin's Creed'

El cuiner francès Thibaud Villanova crea el concepte 'gastrogeek' per unir les seves dues passions: la ciència-ficció i la gastronomia

sin-ttulo

sin-ttulo

3
Es llegeix en minuts

El cuiner francès Thibaud Villanova ha creat el concepte gastronogeek (que es podria traduir com a gastrofriqui) per unir les seves dues passions: la ciència-ficció i la gastronomia. Sota aquesta inspiració ara publica dos receptaris basats en dues produccions de culte: la saga cinematogràfica Star Wars i la factoria Assassin's Creed.

Amb la idea de "construir ponts entre la gastronomia i la cultura pop", Villanova presenta Assassin's Creed. El còdex culinari i Star Wars a la carta, tots dos editats per Hachette Heroes tant per a friquis amants d'aquestes emblemàtiques ficcions com per als que s'hi vulguin acostar a través de la cuina.

Encara que unir aquestes epopeies amb els fogons "no és una tasca senzilla", l'autor considera que existeixen "poques coses tan naturals, evidents i quotidianes com la relació entre cuina i la mitologia Star Wars, el tòtem de la cosmogonia friqui".

En el cas de La guerra de les galàxies, les 40 receptes s'inspiren en escenes emblemàtiques de les pel·lícules i en els llocs visitats pels herois galàctics i compten per elaborar-les amb la seva pròpia banda sonora, una selecció de Villanova de les composicions de John Williams, que ha musicat totes les entregues des de Star Wars Episodi IV: Una nova esperança.

Les elaboracions, classificades en nivell Padawan (principiants) i Jedi (més experts en els fogons), comencen a Tattoine, el planeta inhòspit del límit Exterior on van néixer dues generacions de Skywalker, amb la mítica llet blava.

Bespin, on la princesa Leia confessa a Han Solo els seus sentiments, no podia faltar un suflé núvol inspirat en la seva Ciutat dels Núvols, i a Naboo, conegut per ser escenari de grans conflictes intergalàctics, proposa degustar un doo del llac Paonga.

Aletes de pollastre imperials amb suc jedi

En Coruscant, bressol de l'Imperi, s'inspira per a les seves aletes de pollastre imperials o el suc jedi; en Kamino, on es va crear l'exèrcit de clons al servei de la República, la seva ració cereal, i en Kashiyyyk, la llar dels ferotges wookiees, els pastissets Chewie en honor del seu habitant més popular, Chewbacca.

Recrea Mustafar, on es va produir el cèlebre duel entre Anakin Skywalker i Obi-Wan Kenobi, i la seva volcànica atmosfera en un potatge ardent i en unes postres de lava vermella, i Jakku, al cel del qual l'Imperi es va enfrontar per última vegada a les forces rebels, amb unes tapes variades del bar d'Ergel.

A més, els ous takodana amb talls de carn seca de Gornt evoquen el planteja on Rey troba el sabre làser perdut de Luke Skywalker. Propostes perquè "la força acompanyi" tots els amants de la cuina galàctics.

Deu menús complets

Assassin's Creed. El Còdex culinari, Villanova proposa deu menús complets amb els quals submergir-se en les aventures viscudes pels seus herois en un "homenatge culinari" a la Germandat dels Assassins protagonista de videojocs, llibres i fins i tot una pel·lícula.

Amb ells com a acompanyants viatja a l'Alexandria dels últims faraons, la Florència renaixentista o la Xina de la dinastia Ming, i rescata detalls sobre aliments autòctons i ritus culinaris.

Així que són els assassins més emblemàtics de la Germandat els que armen el seu receptari, començant per l'egipci Bayek. De la seva terra recupera plats com els colomins farcits d'arròs amb espècies, i continuant per Altaïr, que li serveix per proposar receptes sirianes com el mutabal (crema d'albergínies) o els dolços halvas de pistatxo i magrana.

Amb l'italià Ezio Auditore comparteix un aperitiu de carxofes, amb el bostonià Ratonhnhaké:Ton una sopa de la Hisenda Davenport, amb l'orleanniana Aveline de Grandpré "gumbo" i "jambalaya", i amb el gal·lès Edward Kenway recorre el Carib a través d'uns plàtans flamejants.

Doble recorregut amb un traïdor

Amb el traïdor Shay Cormac fa un doble recorregut: amb el ragoût de vedella apel·la als seus orígens irlandesos, i amb el tortell de Reis, a un episodi crucial en la seva trajectòria, quan va provocar el terratrèmol de Lisboa.

Arno Víctor Dorian li inspira un bavaroise, amb els bessons britànics Jacob i Evie Frye recorre els pubs dels baixos fons per a prendre pintes de cervesa i fish&chips, i també dedica un capítol a altres germans assassins menys coneguts que li permeten plantejar plats de Rússia, la Xina i el Carib.

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades