En cas d'accident

Com accedir als contactes d'emergència d'un mòbil bloquejat

El telèfon es pot configurar perquè es puguin consultar les persones designades encara que el terminal estigui xifrat per una contrasenya o una empremta dactilar

emergencias

emergencias

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els telèfons mòbils poden ser molt útils en casos d'emergència: gràcies a aquests aparells, els serveis sanitaris i els hospitals poden contactar amb els éssers estimats de la persona a qui li passi alguna cosa.

Fa uns anys, la Creu Roja va desenvolupar una campanya relacionada amb emergències i els telèfons mòbils: perquè es pogués contactar ràpidament amb les persones de confiança d'algú que hagués patit un accident, l'organització recomanava posar les lletres 'Aa' abans del nom del contacteAacontacte.

Avui dia, amb la proliferació de l'ús de patrons gestuals, contrasenyes numèriques o desbloqueig per empremta dactilar ja no és un mètode efectiu, així que s'ha de recórrer a alternatives.

La clau aquí és facilitar al personal sanitari la seva tasca. Per això, amb independència del sistema operatiu mòbil que s'utilitzi, hi ha fórmules per configurar els contactes d'emergència i que s'hi pugui accedir sense haver de desbloquejar el terminal.

Android compta amb una secció d'informació d'emergència, però només a partir d'Android 7.0. Per accedir a aquesta opció, cal anar a Ajustos > Usuaris > Informació d'emergència > Contactes > Afegir contacte, número que es mostrarà a la pantalla de bloqueig en una pestanya. S'ha de tenir en compte que, depenent de la capa de personalització que hagi posat el fabricant del telèfon, el nom dels passos fins a arribar a introduir la dada pot variar lleugerament.

En cas que l''smartphone' no tingui aquesta versió, hi ha possibilitats. S'ha d'anar a Ajustos > Pantalla de bloqueig > Seguretat > Informació del propietari. Aquí s'afegeix el telèfon de la persona de contacte, una informació que també es mostrarà a la pantalla de bloqueig.

Què fer amb sistemes iOs

Notícies relacionades

Per aprofitar els 'Contactes d'emergència' d'Apple cal disposar d'un terminal amb iOS 8 en endavant. N'hi ha prou amb anar a l'aplicació de Salut i prémer a 'Dades mèdiques', a la cantonada inferior dreta de la pantalla, per introduir, a l'apartat 'Contactes d'emergència', els telèfons desitjats i el parentiu o el grau de relació amb la persona.

Qualsevol pot accedir a aquests contactes (o a la informació que es proporcioni en aquesta pestanya) amb el telèfon bloquejat. N'hi ha prou amb prémer a SOS, a la pantalla de bloqueig on surten els dígits, per introduir el codi de seguretat, i una vegada allà prémer 'Dades mèdiques'.