ESCÀNDOL PER ASSETJAMENT SEXUAL

Matt Damon, Ben Affleck i Russell Crowe, acusats d'encobrir Harvey Weinstein

Els actors i 'The Times' van tapar el cas, segons la periodista que va investigar els presumptes abusos del productor

damon-afleck-crowe

damon-afleck-crowe

1
Es llegeix en minuts

La investigació sobre abusos sexuals i assetjament a dones per part del productor cinematogràfic Harvey Weinstein continua: Matt Damon, Ben Affleck i Russell Crowe, tres dels actors amb més prestigi, han sigut vinculats al cas. Damon i Affleck, a L’indomable Will Hunting, i Crowe, a Master and Comander, van treballar per a Weinstein –que ahir a la nit va ser expulsat de l’Acadèmia de Hollywood– en col·laboració amb la seva productora Miramax.

Sharon Waxman, la periodista que fa 13 anys va començar a investigar, ha revelat que tots tres van impedir que el cas sortís a la llum. Segons diverses fonts de la reportera, moltes de les «aventures» sexuals del productor passaven en els viatges a festivals de cine a Europa. Waxman explica que Fabrizio Lombardo, director a Itàlia de Miramax, s’ocupava de les «necessitats faldilleres» del seu cap.

ALS DESPATXOS DE ‘THE TIMES’ / Malgrat que Lombardo no va voler fer declaracions, Waxman va trobar una dona que va patir l’assetjament del productor. «Estava massa terroritzada per parlar –segons la periodista–, però si més no ja teníem una prova». La història, no obstant, no va arribar mai a veure la llum i la periodista en culpa Damon i Crowe: «Després d’una gran pressió per part de The Weinstein Company, que incloïa Damon i Crowe trucant-me per respondre per Lombardo i altres discussions als grans despatxos a The Times, la història va ser destruïda».

Notícies relacionades

 

Harvey Weinstein / REUTERS / MIKE BLAKE

Damon va desmentir dimarts que ell conegués la suposada mala conducta del productor. «El meu record és que vaig rebre una trucada d’un minut. Harvey em va trucar i va dir: ‘Estan escrivint una història sobre Fabrizio’, a qui vaig conèixer per El talent de Mr. Ripley… Harvey va dir: «Sharon Waxman està escrivint una història sobre Fabrizio i és realment negativa. Pots trucar-li i dir-li com va ser la teva experiència amb ell’. I ho vaig fer, i això va ser el que li vaig dir… No em va obligar a dir res». Waxman va acceptar el desmentiment de l’actor a través de Twitter: «Recozo el comunicat de Damon. Em va trucar, no estava informat sobre els aspectes de la peça d’informació».

El talent de Mr. Ripley