corrida polèmica a jaén

El torero Padilla s'excusa després de passejar-se amb una bandera franquista: "No soc nostàlgic de res i provocador, menys"

El torero diu que no va veure l'escut amb l'àguila i que se sent "molt espanyol, però mai he volgut ofendre ningú"

tere

tere

1
Es llegeix en minuts

El torero Juan José Padilla, que va celebrar la seva tarda de glòria divendres passat a la plaça de toros de Villacarrillo (Jaén) emoblicat amb una bandera franquista, ha emès un comunicat en què s'excusa després de les crítiques rebudes. "Soc torero i espanyol però mai he volgut voluntàriament ofendre ningú", diu Padilla a la nota. I és que són molts els usuaris de les xarxes socials que van mostrar la seva  indignació durant el dia d'ahir per la imatge. També molts polítics, com la secretària general de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, o el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón,  entre altres.

Notícies relacionades

"Amb l'emoció de triomfar en aquella tarda jo em vaig posar la bandera sense saber si era la constitucional o no", comença el comunicat de Padilla. El torero explica que després de la corrida "no vaig veure ni vaig mirar a l'esquena, aquesta és la gran veritat i demano que se'm cregui". Padilla també remarca que no va veure l'escut amb l'àguila i que se sent "molt espanyol, però mai he volgut ofendre ningú, vull deixar-ho ben clar". "Orgullós de ser torero i ser espanyol però nostàlgic de res i provocador, menys", segueix la nota.

El destre Juan José Padilla, durant una corrida el passat 6 de setembre / Nac / ho Gallego (efe)

Padilla també es mostra conciliador i "a disposició de qui vulgui una explicació personal". "Torero i espanyol, sí, però sense nostàlgies ni provocacions", sentència. Padilla acaba el comunicat desitjant que "quedi tancat l'equívoc".