IL·LUSTRACIÓ EXTREMA

Lidia Reyes, la dona més tatuada d'Europa, es vol fer més 'tattoos'

La seva droga és la tinta i anhela la corona mundial, però necessita 'nous' centímetres per renovar la seva cartografia dèrmica

La dona més tatuada d’Europa s’esborra els tatuatges de la cara. / VIDEOLAB GZ

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La catalana Lidia Reyes, la dona més tatuada d'Europa, s'ha fet 'un Mila Ximénez', però en pla 'extreme' multicolor. La mataronina, de 32 anys, no s'ha repuntat la cara amb fils d'or ni s'ha posat bòtox, ni tan sols s'ha recollit les arrugues en un monyo al clatell, la 'noia de mirada fúcsia' no pretén semblar més jove, però sí que necessita desesperadament més centímetres de pell. Quan es té gairebé el 90% del cos ple de lletres, dibuixos, números, l'esquela de la teva mare, la cabra de Satan o la caca d'Arale (encara no s'ha tunejat ni els genitals ni el cel de la boca, però no es descarta) i s'anhela el Guinness Mundial -actualment la dona més tatuada del món és la mexicana María José Cisterna, amb el 98% del cos decorat-, s'ha de recórrer a la imaginació per conquistar noves parcel·les dèrmiques. Lidia Reyes vol seguir escrivint el seu diari vital a la seva pròpia pell.

Fa més de 15 anys que es xuta tinta de tots els colors. En la seva gran majoria, els pigments porten derivats de metalls: la tinta vermella porta sulfur de mercuri, cinabri o carmí; la negra, carbó i/o fenol; la groga, cadmi; la blava, sals de cobalt; la verda, crom; la violeta, magnesi; la marró, òxid fèrric, i la blanca, titani o òxid de zinc. I des de principis del 2017 ha iniciat un 'rentat de cara'. Però només és temporal.

"Avorrida" de la seva cara

La idea de Reyes és deixar només el 10% dels tatuatges de la cara, i poder tornar a començar una altra vegada. "M'he avorrit d'aquest aspecte i vull canviar", diu. "Tinc pensat fer-me un tatuatge [explica, mentre s'assenyala el front] amb alguna paraula que encara no he decidit", explica al vídeo que acompanya aquestes línies. Aquesta mare de dues nenes, de 13 i 3 anys, es refereix a l'espai que li ha quedat lliure després de difuminar del seu front la inscripció 'Open your eyes' i un diamant de molts quirats. 

'Piercings', dilatacions i 'eyeball'

Després de mesos d'esborrament, Reyes acaba de compartir amb els fans d'Instagram (en té 20.500) els seus 'abans' i 'després'. "Molt millor", l'aplaudeixen alguns; "tu sempre seràs guapa", li escriuen altres; "treu-te els 'piercings' de les galtes", l'aconsellen també. I és que la Lidia no només és la reina del tatuatge del Vell Continent, també hi entén de dilatacions i s'ha fet l''eyeball tattoo' (va haver d'anar a Suïssa a injectar-se tinta als globus oculars perquè a Espanya és il·legal). En principi, tampoc estan ben vistes les llengües viperines, 'literalment', però ella s'ha tallat la seva i ara cada punta es mou independentment com si tinguessin vida pròpia. I no descarta seguir amb més canvis: està pensant a fer-se les orelles punxegudes com un elf.

Làser de safir i titani

Notícies relacionades

Reyes s'ha posat en mans de la clínica Tufet de Barcelona, especialitzada a esborrar tatuatges a cop de làser. El seu és un Picoway, que pel que sembla és el millor per eliminar tota classe de tintes i 'tattoos' "recalcitrants". El làser de safir i titani travessa la pell sense lesionar-la. "Al xocar amb la tinta, aquesta es fragmenta en petites partícules que són absorbides per les defenses i així se'n facilita l'eliminació a través del sistema limfàtic", promet el centre, que assegura una recuperació "al cap de 24 hores". Les tarifes van per centímetres quadrats. Un dibuixet de 5x5 centímetres, per exemple, serien uns 600 euros a repartir en cinc sessions.

"Soc una persona normal amb tinta al cos", es defineix Lidia Reyes, que acaba de venir com a estrella convidada de la 3a Màlaga Tattoo Convention, que es va celebrar el cap de setmana passat. Allà mateix es va fer el seu últim gravat (de coll en avall, és clar). "Això és addictiu, i qui digui que no, menteix", assegura. "Quan comences amb un ja no pares", explica la youtuber, que també ha fet algunes intervencions a la tele, com a l'especial 'Halloween' de 'First dates', l'any passat. 

Temes:

Moda Instagram Art