Assegura que és un adeu temporal

Salvador Sobral abandona els escenaris per un greu problema de cor

El guanyador portuguès d'Eurovisió oferirà aquest divendres la seva última actuació abans d'"entregar el seu cos a la ciència"

zentauroepp38345862 portugal s salvador sobral performs with the song  amar pelo170508193627

zentauroepp38345862 portugal s salvador sobral performs with the song amar pelo170508193627 / GLEB GARANICH

2
Es llegeix en minuts

L'últim guanyador d'Eurovisió, el portuguès Salvador Sobral, abandona els escenaris per un greu problema cardíac. El cantant es va coronar en la cita musical europea del mes de maig, quan ja es van fer públics els seus problemes de salut, encara que sense donar-ne gaires detalls. Però l'autor de l'íntima balada 'Amar pelos dois' ha empitjorat en qüestió de mesos, fins al punt d'haver-se de retirar de la seva carrera artística.

"Tinc un problema i he d'entregar el meu cos a la ciència", assegura Sobral en un vídeo a Youtube, on apareix amb un aspecte visiblement desmillorat. "He d'anar a un món on es resolguin els meus problemes", afegeix.

En aquest vídeo casolà, gravat amb un dispositiu mòbil, un Sobral pensatiu i capcot explica: "No és un secret per a ningú que la meva salut és fràgil". Així mateix, el cantant no abandona les ganes de seguir endavant i tornar a actuar en públic: "Segurament, el problema quedarà resolt, però no sé quan". Sobral agraeix el suport dels seus fans, amb qui es vol tornar a trobar, perquè està convençut que serà un "adeu temporal". 

El lusità acaba el vídeo cantant 'Hello, Goodbye' dels Beatles: "You say yes, I say no / You say stop and I say go go go". 'Tu dius adeu i jo dic hola", glossa el tema escollit per Sobral per mostrar l'actitud amb què afronta la seva complicada situació de salut.

Amb l'ajuda de la seva germana

Salvador Sobral va marxar el 2011 a Mallorca per fugir de la fama que li va donar el seu pas pel programa 'Ídolos', de la televisió portuguesa. Ho va fer amb una beca Erasmus amb la intenció d'estudiar Psicologia, encara que al poc temps va començar a cantar en bars i hotels de l'illa. Es va reenganxar a la interpretació professional estudiant al Taller de Músics de Barcelona,Taller de Músics de Barcelona on va perfeccionar la seva veu.

El cantant va interpretar el tema 'Amar pelos dois' al Festival d'Eurovisió, celebrat a Kíev (Ucraïna). Les seves complicacions de salut el van obligar a viatjar al certamen només dos dies abans de la semifinal. Allà, la seva germana i compositora de la cançó guanyadora el va substituir durant els primers assajos.

Sobral, de 27 anys, es va posar a la butxaca tothom -periodistes, crítics, però sobretot el públic- amb una balada marcada per la senzillesa, amb nuls efectes visuals excepte la imatge d'un bosc darrere seu.

Notícies relacionades

La setmana passada el seu equip ja havia comunicat que haurien de cancel·lar alguns concerts a causa del seu estat de salut. Aquest divendres s'espera que faci el seu últim concert a Estoril, a prop de Lisboa, per després sotmetre's a diverses proves mèdiques.

L'artista lisboeta acaba el seu últim vídeo de Youtube amb la tranquil·litat i la pau que el caracteritzen: "Tot anirà bé, que ningú es preocupi".