Repte tecnològic

Piratejar WhatsApp té premi: 420.000 euros

L'empresa Zerodium vol trobar defectes d'"alt risc" en diverses aplicacions de missatgeria

dcaminal36635138 barcelona 27 08 2016 aplicaci n app whatsapp en un smartphon161218133052

dcaminal36635138 barcelona 27 08 2016 aplicaci n app whatsapp en un smartphon161218133052 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La companyia de ciberseguretat Zerodium ofereix 420.000 euros a qui sigui capaç de piratejar una aplicació de missatgeria com WhatsAppTelegram Signal sense que l'usuari ho sàpiga. L'empresa està acostumada a oferir grans sumes de diners als pirates informàtics que aconsegueixen trobar vulnerabilitats en diferents aplicacions o dispositius mòbils.

"No paguem preus baixos per errors i vulnerabilitats petites", presumeixen a la seva web, "volem defectes d'alt risc". En aquest sentit, Zerodium assegura que adquirir 'exploits' (seqüències de dades informàtiques) "és l'única manera de recolzar els desenvolupadors independents i desenvolupar les investigacions de seguretat més avançades de tot el món".

Ara, l'empresa ha posat les aplicacions de missatgeria en el punt de mira: WhatsApp, Telegram, però també Signal, l'eina recomanada per l'exanalista de la CIA Edward Snowden. Totes tres presumeixen de mantenir segures les comunicacions dels seus usuaris, i és precisament aquesta seguretat la que justifica una recompensa tan alta. 

Notícies relacionades

L'empresa no especifica exactament a quins clients ven la informació sobre les vulnerabilitats trobades, sinó que comenta que es tracta de "grans empreses de defensa, tecnologia i finances que busquen protecció avançada en atacs, així com organitzacions governamentals amb necessitats específiques i personalitzades de ciberseguretat".

Zerodium renova de forma habitual la seva taula en què s'expliquen els objectius, les vulnerabilitats que es busquen i la recompensa que s'ofereix. L'objectiu més ben pagat és fer un 'jailbreak' a iPhone (procés que suprimeix les limitacions del seu sistema operatiu), una meta per la qual es paga fins a un milió i mig de dòlars (1.270.000 euros).