A una setmana del número 1 absolut de la 'Billboard'

'Despacito' supera 'La Macarena' en la llista de les cançons més escoltades

L'Epi del 'Barri Sèsam' nord-americà també versiona l'èxit de Luis Fonsi i Daddi Yankee: 'El patito'

’El Patito’, la paròdia de Barrio Sésamo de l’èxit ’Despacito’ de Luis Fonsi. / Sesame Street (Youtube)

1
Es llegeix en minuts

'Despacito', l’omnipresent i exitós tema de Luis Fonsi amb Daddy Yankee, ha aconseguit mantenir-se una setmana més en la primera posició de la prestigiosa llista d’èxits de la revista musical Billboard. I ara que ja en suma 15 de consecutives, supera el rècord que el duo espanyol Los del Río va establir l’any 1996 amb la seva cançó La Macarena i està a una setmana d’igualar el registre que els anys 1995 i 1996 va aconseguir One sweet day, dels nord-americans Mariah 

Carey i Boyz II Men.

'Despacito' ja és avui dia el vídeo amb més reproduccions a Youtube –supera els tres mil milions de visites– i, si es manté dues setmanes més al número u de la coneguda com  a «bíblia de la música», es coronaria definitivament com l’èxit musical de la història.

Versió 'Barri Sèsam'

La repercussió del fenomen ha deixat paròdies de tota classe. Versions de sardanes, cristianes, satíriques i un llarg etcètera, fins a arribar a un clàssic de la televisió infantil com 'Barri Sèsam', que s’ha sumat amb el seu particular 'Despacito. El patito', es diu la versió que els personatges de Sesame Street han protagonitzat. Ernie (Epi en la seva versió espanyola) li canta al seu amic Rubber, un aneguet groc que ja està enamorant els més petits. Però també es fa paròdia de l’afartament que genera la cançó, quan passa Bert (Blas) i diu «Oh, no.... ¡Aquesta cançó una altra vegada, no!», i surt corrent.

Notícies relacionades

La cançó no pot ser –com l’original– més simple: «El patito (i aquí Epi aclareix que és la manera de dir en castellà 'duck') es mi favorito, donde quiera que vaya hace su sonido; el patito es tu buen amigo». 

L’altra cara de la moneda la podem veure a Jidda (Aràbia Saudita), on ahir va ser detingut un adolescent de 14 anys per aturar-se en un pas de vianants i ballar 'La Macarena'. Les imatges es van divulgar ràpidament per les xarxes socials, cosa que va provocar que la policia l’arrestés. En una roda de premsa posterior, el portaveu del cos de seguretat va qualificar l’escena de «violació de la moral pública».