15 menors contrauen la ràbia després de practicar sexe amb una burra al Marroc

Els infectats, d'entre 7 i 15 anys, han sigut tractats amb vacunes a l'hospital de Mechra Belqasiri, entre Rabat i Tànger

1
Es llegeix en minuts
Efe / Rabat

Quinze menors marroquins, nens i adolescents d'entre 7 i 15 anys, han sigut tractats contra la ràbia durant una setmana a l'hospital de Mechra Belqasiri després d'haver practicat sexe amb una burra contagiada amb aquesta malaltia, segons ha publicat el portal LeSiteInfo.

L'insòlit cas de zoofília s'ha descobert en aquesta localitat, Mechra Belqasiri, una petita ciutat agrícola entre Rabat i Tànger, quan el grup va anar al centre sanitari per tractar-se d'uns símptomes que van resultar els de la ràbia.

Els nens van explicar que no havien sigut mossegats, sinó que havien practicat sexe amb la burra ignorant que estava infectada.

Gran commoció

Segons el portal, el fet va causar gran commoció a la localitat i una gran vergonya entre les famílies afectades.

Fins i tot el propietari de l'animal, fart de les xafarderies, el va acabar sacrificant d'un tret.

Notícies relacionades

Segons el diari marroquí 'Al Akhbar', en la seva edició del 10 d'agost, les autoritats locals han alertat la població del cas, perquè es vacunin totes les persones que s'hagin "acostat" a l'animal.

La ràbia és una malaltia viral, de tipus aguda i molt infecciosa. És causada per un 'Rhabdoviridae' que ataca el sistema nerviós central, i cursa una encefalitis amb una letalitat pròxima al 100%. El virus ataca mamífers, tant domèstics com salvatges, incloent-hi l'ésser humà. Es troba a la saliva i les secrecions dels animals infectats. El tractament per als humans és una vacuna, de la qual s'apliquen de 5 a 10 dosis després de l'exposició al virus.