Mai és massa tard

Una tailandesa aconsegueix el títol universitari als 91 anys

La tailandesa Kimlan Jinakul, flamant llicenciada, sempre havia volgut anar a la universitat, en què va entrar amb 72 anys

201789112077ob 613700 large

201789112077ob 613700 large

1
Es llegeix en minuts

Ni més ni menys que 91 anys té la tailandesa Kimlan Jinakul, que ha recollit aquesta setmana el títol universitari en Ecologia Humana, una ciència que estudia les relacions entre l'ésser humà i el medi ambient.

"Si no estudies o llegeixes, no aprens res", ha declarat al canal de televisió TPBS aquesta dona que resideix a Phayao, la capital de la província del nord de Tailàndia del mateix nom. Kimlan, evidentment la més gran de la classe a la universitat a distància Sukhothai Thamathirat, va triar desenvolupament humà i familiar com a assignatura principal.

Notícies relacionades

La dona ha explicat que sempre havia volgut anar a la universitat i que sempre havia animat i recolzat els seus fills perquè estudiessin i aconseguissin un títol universitari. Ella no va tenir aquesta oportunitat quan era jove, i després va venir la família; així que, no va ser fins que va fer 72 anys que per fi va poder fer realitat el seu somni: es va inscriure a la universitat a distància de Sukhothai Thammathirat, que eximeix del pagament de la matrícula els més grans de 60 anys. No obstant, problemes familiars van desbaratar el primer intent, però no es va desanimar i hi va tornar el 2011, quan tenia 85 anys. I aquesta vegada sí que ha aconseguit completar la carrera universitària.

Una universitat a favor de la gent gran

La universitat a distància Sukhothai Thammathirat, que compta amb 199 estudiants que tenen més de 60 anys, afavoreix l'educació de la gent gran. "L'únic que han de fer les persones grans que volen estudiar amb nosaltres és matricular-se per correu, i els seran remesos posteriorment tot el material de classe i altres documents", va explicar la cap del Departament d'Ecologia Humana de l'esmentada universitat, Rutchaneekorn Chotchaisathit.