Google fulmina l'enginyer del manifest masclista

El gegant tecnològic afirma que la carta de James Damore "viola" el codi ètic de la companyia i "perpetua els estereotips de gènere"

Google

Google / AP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Google ha fulminat l'enginyer autor del 'manifest masclista', que va publicar en un blog que "les dones no lideren perquè les seves capacitats biològiques naturals no els hi permeten", i seria també la raó per la qual hi ha menys dones que es dediquen a la programació i al sector tecnològic. El màxim responsable del gegant tecnològic, Sundar Pichai, ha decidit tancar la polèmica, que des de fa dies ha saltat als titulars dels mitjans de comunicació, enviant un missatge a tots els seus treballadors en què no ha pogut ser més clar: "Recolzem fermament el dret dels nostres treballadors a expressar-se, el manifest ens faria debatre (...). La major part de la carta viola el nostre codi de conducta i perpetua els estereotips de gènere".

James Damore, l'enginyer que va escriure el memoràndum, ha confirmat la seva destitució després de rebre un correu de la companyia amb seu a Montain View, a Califòrnia, en què se l'acusa de "perpetuar els estereotips de gènere" amb el seu manifest.

 

Evitar l'acomiadament

Damore havia intentat evitar el seu acomiadament explorant tots els recursos legals possibles, fins i tot havia presentat un escrit davant la Comissió Nacional de Relacions Laborals dels Estats Units (NLRB) acusant l'alta gerència de Google d'intentar avergonyir-lo.

Sundar també assegura que altres treballadors se senten ara "amenaçats" o cohibits a l'hora d'expressar la seva opinió, sobretot els que tenen "un punt de vista minoritari". "Els últims dies han sigut molt difícils per a molts treballadors a l'empresa, hem de trobar una forma per debatre temes en què podem estar en desacord", diu Pichai.

Debat en el si del sector

El debat sobre el tracte de les dones a la indústria de la tecnologia dominada pels homes s'ha intensificat durant els últims mesos. Les demandes d'assetjament sexual a les files d'Uber Technologies Inc i de diverses empreses de capital de risc han afectat diverses cúpules directives (masculines).

Notícies relacionades

La direcció de les empreses tecnològiques més importants, entre elles Google, s'ha compromès públicament a diversificar les seves forces de treball, encara que el percentatge de dones en llocs de treball d'enginyeria i gestió segueix sent baix en moltes empreses. Des de finals de juny, Danielle Brown és la nova vicepresidenta de diversitat de Google. El cap de setmana passat va respondre a l'autor del polèmic manifest criticant-li les seves "incorrectes suposicions sobre gèneres". 

"Necessitem deixar d'assumir que les bretxes de gènere impliquen sexisme", afirmava Damore a la seva carta. En la carta deia que "les dones tenen generalment més interès en les persones que en les idees". L'autor diferenciava entre "empatitzar" i "sistematitzar": "Aquestes dues diferències expliquen en part per què les dones prefereixen relativament feines a les àrees socials o artístiques. Als homes els pot agradar més codificar perquè requereix sistematitzar", teoritzava en el seu polèmic escrit.