Tapes estiuenques

Calamars i cerveseta, l'aperitiu preferit pels espanyols

Patates braves i croquetes són les tapes alternatives al mol·lusc, acompanyades per un bon vi en lloc de la canya

tapas

tapas

1
Es llegeix en minuts

Altes temperatures i vacances (per a alguns) demanen ombra, conversa calmada i acompanyar-se amb alguna cosa per refrescar-se. Aquí els espanyols ho tenen clar: res millor que una tapa i una mica de beure per omplir la panxa en un dia calorós de platja o de piscina, o com a aperitiu abans de dinar. Tot i això, d’entre tantes receptes de bon compartir que guarda la variada gastronomia espanyola, ¿quina és la combinació preferida? La resposta són els calamars i la cervesa, segons un estudi de la consultora Vente-privee

Notícies relacionades

A dos de cada tres espanyols els agrada acompanyar l’aperitiu amb una bona cervesa freda, una tendència que fa anys va desbancar el vi. Encara que no per això aquesta beguda ha desaparegut dels aperitius, i encara menys dels dinars. Segons el mateix estudi, el 20% dels espanyols continuen preferint acompanyar el pica-pica o els plats amb una copa de vi negre o amb un blanc fresquet. 

Pel que fa a les tapes, també hi ha un clar protagonista: les anelles de calamars o, si no fos possible, les tires. Aquests fregits tan temptadors són l’aperitiu perfecte i lideren amb diferència la llista dels que més agraden als espanyols. El 24% es decanta per ells, deixant enrere tapes que poden triomfar més en altres latituds, com ara les clàssiques patates braves (13%) o les croquetes (12%). Encara que una cosa no treu l’altra, i a les taules d’aquest estiu també hi tenen un lloc important tres noms propis: la truita de patates i ceba, les olives i el gaspatxo.