El poder de la naturalesa

L'espectacular imatge que ha guanyat un premi de National Geographic

Sergio 'Tapiro' Velasco rep el premi al "fotògraf viatger de l'any"

ICULT WORLD PRESS PHOTO 2016

ICULT WORLD PRESS PHOTO 2016 / Sergio Velasco Garcia

1
Es llegeix en minuts

Una impactant imatge de l'erupció del volcà de Colima, a Mèxic, està portant Sergio Tapiro al cim del fotoperiodisme mundial. Aquest fotògraf mexicà ha rebut el premi al "fotògraf viatger de l'any" de la prestigiosa revista 'National Geographic' per la imatge que va capturar el desembre del 2015. L'any passat, Tapiro ja va ser guardonat pel certamen World Press Photo gràcies a la mateixa imatge. 

L'editora de fotografia de la revista, Molly Roberts, que també és jutge del concurs, ha descrit la instantània com “un moment poderós capturat d'una forma bella”. Un dels elements més fascinants és el raig brillant que es forma al costat dret del volcà.

Per captar aquest moment, el fotògraf mexicà va fer imatges del volcà durant tota la nit del 13 de desembre del 2015. Tapiro va acampar a uns 12 quilòmetres del volcà, una prudent distància, i des de allà va observar tota la nit. 

Tapiro s'ha especialitzat a fer imatges d'aquest volcà, un dels més actius de Mèxic. I comparteix les seves imatges a Instagram:

 

 

Notícies relacionades