SINGULARS ÀLBUMS DE RECORDS

Altres fotos de les vacances són possibles

foto1

foto1
foto1b
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6

/

2
Es llegeix en minuts
Inma González / Barcelona

Aguantant la torre de Pisa, posant els peus a la sorra d’una platja, mirant els núvols des de la finestra de l’avió, mostrant el cartell del teu destí en una estació, d’esquena mentre observes el mar a la vora d’un penya-segat... Si estàs fart de les típiques fotos de vacances, el que pots fer és fer una volta per Instagram i visitar els perfils d’alguns usuaris que han portat a una altra dimensió això de presumir de viatges. 

    

Potser el més conegut és el productor de cine i fotògraf rus Murad Osmann (@muradosmann), que dispara la càmera del mòbil mentre la mà de la seva nòvia el guia «fins a la fi del món». Literalment, perquè a les imatges només es veu la seva parella, la model i periodista Natalia Zakharova, d’esquena i estirant-lo en llocs icònics. El seu treball és de tanta qualitat, que costa de creure que no sigui un encàrrec per a una publicació o d’una campanya publicitària. Res més lluny de la realitat, ja que tot va començar casualment... a Barcelona. 

  

 «Estàvem de vacances i la Natalia estava molesta perquè sempre estava fent fotos de tot, així que em va agafar la mà i em va estirar perquè seguís caminant. Em va semblar un enquadrament bonic, i vaig captar la primera imatge», explica l’autor. El resultat els va agradar tant que van iniciar el projecte #FollowMeTo. 

DESTRESA I IMAGINACIÓ

També ofereix una perspectiva única de paisatges i monuments el fotògraf britànic Rich McCor, conegut com a @Paperboyo. Amb estisores, cartolina negra i destresa és capaç de convertir la torre Eiffel en una papallona, els moais de l’illa de Pasqua en jugadors de futbolí i la nòria del Mil·lenni de Londres en la roda d’una bici. 

    

Tan viatger com ells és el protagonista del compte @thelegobackpacker. Sí, és un nino de Lego, però això no li ha impedit visitar, amb la motxilla a l’esquena, Moscou, Nova York, Dubai, Berlín, Lapònia… Potser en alguna d’aquestes destinacions s’ha topat amb Eric, el soldat imperial de plàstic del qual no se separa mai el fotògraf i dissenyador sud-africà Darryll Jones (@darrylljones). Tots dos han anat junts al Download Festival, han disfrutat d’un partit de rugbi a Ciutat del Cap, han recorregut el camp escocès amb el típic 'kilt' i han viscut desenes d’aventures i situacions curioses que expliquen a www.haveyouseeneric.com.

  

 A vegades del que més disfruten aquests originals viatgers no són dels monuments, sinó del menjar típic. Un bon exemple és la jove indonèsia Melissa Hai, que no només visita llocs, també els assaboreix, i comparteix la seva dieta a #girleatworld: una paratha a l’Índia, sushi al Japó, un gelat davant del Duomo de Milà, unes patates fregides a Bèlgica, unes crestes a Mallorca…

Notícies relacionades

  

 Segur que alguns d’aquests menjars et fan sentir com si estiguessis al cel, encara que el filòsof i economista indonesi Junanto Herdiawan (@junantoherdiawan) no els necessita, ja que s’ha fotografiant 'levitant' en llocs tan dispars com el desert d’Abu Dhabi i Stonehenge.