"PER SER MÉS QUE UN BUSCADOR"

Google prepara un canvi radical per a la seva portada

La senzillesa del logo i els botons de "cercar" i "segur que tindré sort", marca de la casa des del 1996, donaran pas a suggeriments personalitzats basats en els interessos de l'usuari

39356536 60

39356536 60

1
Es llegeix en minuts

La senzillesa de la pàgina d’inici de Google, amb el seu logo i els botons de cercar i segur que tinc sort, té els dies comptats. Després de 21 anys de simplicitat, el gegant de la tecnologia ha decidit que vol ser «més que un buscador» per permetre una experiència més completa a l’usuari. Pròximament tindrà un disseny més complex i personalitzat, cosa que ja ofereix amb Google Now als 'smartphones' d’Android. Més informació, més interacció i, també, molt entreteniment.

Ara, el programa Google Now mostra els resultats de les notícies o dades segons els interessos, els gustos, l’idioma i la ubicació de l’usuari. Segons explica 'El País', amb aquest canvi, Google estaria a un pas de convertir-se en un «agregador de continguts», com ja va succeir entre maig del 2005 i novembre del 2013 quan es va llançar iGoogle.

Notícies relacionades

«Es veuran fitxes amb informació de temes destacats d’esports, notícies rellevants, vídeos que han despertat interès, música que podria agradar-te i temes per llegir més», ha explicat el vicepresident a càrrec del projecte, Shashi Thakur, que també ha comentat que els suggeriments que es mostraran a l’usuari no només es basaran en les seves interaccions amb Google: també tindran molt pes en la pantalla d’inici els temes que siguin tendència en la seva pròpia àrea geogràfica i arreu del món. Els usuaris podran seguir qüestions d’interès a partir d’una recerca, com si es fessin subscriptors d’aquell tema, no de la publicació (tal com funciona a Google+).

En un futur molt pròxim, el 'feed' d’informació personalitzada es convertirà en part de l’experiència web principal del famós buscador. La nova portada de Google s’implementarà primer als Estats Units i arribarà a la resta del món en un parell de setmanes.

Temes:

Internet Google