32 anys de vida

El Paint de Microsoft deixa d'existir

El programa d'edició d'imatges, famós per la seva senzillesa i gratuïtat, no estarà en la nova actualització de Windows 10

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts

Paint s'ha convertit en un dels programes d'edició d'imatge més destacats per ser totalment gratuït i pel seu ús senzill, que permet fer petits canvis en imatges de forma molt simple. No obstant, aquesta eina gairebé històrica té els dies comptats, ja que Microsoft ha anunciat que no l'inclourà en la seva llista de programes per a Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu que arribarà a la tardor.

D'aquesta forma, Microsoft acomiadarà un dels seus programes més reconeguts, que s'incloïa en tots els seus equips i sistemes des del 1985, des de la primera versió de Windows 1.0 fins a Windows 10. L'empresa nord-americana no especifica al seu comunicat la data exacta en què s'eliminarà Paint, ni tampoc les raons que els porten a eliminar un programa amb 32 anys d'història.

Altres supressions

Notícies relacionades

No obstant, Paint no serà l'únic eliminat en la nova versió de Windows. Altres programes i eines com el servei de correu Outlook Express i els salvapantalles també veuran el seu final a la tardor amb Fall Creators Update.

L'actualització prèvia, Windows 10 Creators Update, ja semblava anticipar el final de Paint a l'abril amb la inclusió de Paint 3D, encara que no es va concebre com un substitut del programa original. Aquest nou programa permet a l'usuari modelar imatges bàsiques en 3D, i també ofereix petites eines d'edició en dues dimensions. Es preveu que aquest 'software' sí que es mantingui dintre de la llista de programes predeterminats de la nova versió de Windows.

Temes:

Microsoft