PROTECCIÓ DEL PATRIMONI

Google Earth convida a descobrir la història de les cultures indígenes de l'Amazònia

La selva que envolta el riu Amazones produeix el 20% de l'oxigen de la Terra i hi habita una de cada 10 espècies animals del món

amazonas

amazonas

1
Es llegeix en minuts

Google Earth convida els internautes a conèixer més de prop l'Amazònia brasilera i les diferents cultures indígenes que l'habiten. Per a això, el programa cartogràfic de Google ha elaborat 11 noves històries interactives que estaran disponibles a través de la seva plataforma VoyagerVoyager.

La nova experiència s’explica a través d’una web amb vídeos, mapes, àudios i realitat virtual de 360º. Els diversos pobles que habiten l’Amazònia, llar del voltant de 27 milions de persones, són els protagonistes i narradors d’aquestes històries que mostren la complexitat de la selva que envolta el riu Amazones, una regió que produeix el 20% de l’oxigen de la Terra i on habita una de cada 10 espècies animals del món. Algunes d’aquestes narracions mostren la cadena de producció que hi ha darrere de la nou del Brasil i l’'asaí'; les economies locals que abans depenien de la tala il·legal i que ara s’han reorganitzat al voltant d’iniciatives de sostenibilitat; o la història dels quilombos, comunitats de descendents de pobles esclavitzats.

Notícies relacionades

  

 Google també ha establert una col·laboració amb l’Institut Socioambiental del Brasil per elaborar un atles exhaustiu de les terres indígenes del Brasil i els seus habitants. Diverses tribus d’aquesta regió, com els Tembé, els Paiter-Suruí o els Yawanawá, participen en aquest projecte. Aquestes històries són el resultat de deu anys de feina. Tot va començar el 2007, quan el líder dels Paiter-Suruí, Chief Almir, va descobrir que Google Earth podria servir-li per protegir el patrimoni i les tradicions del seu poble.

Temes:

Google