ART AMB MATERIAL RECICLAT

Un fuster 'amaga' sis gegants de fusta als boscos de Copenhaguen

Un mapa facilita la recerca de les criatures creades per Thomas Dambo

trine-gigante

trine-gigante

1
Es llegeix en minuts

Sis enormes criatures de fusta s'amaguen als boscos dels afores de Copenhaguen, a Dinamarca. El fuster Thomas Dambo, de 37 anys, és el creador dels gegants Thomas, Trine, Oscar, Teddy, Tilde i Louis. L'objectiu d'aquest conjunt escultural, un encàrrec de les autoritats locals, és promocionar els barris residencials de l'oest de la ciutat.

Notícies relacionades

Dambo planteja la visita dels gegants -el més llarg fa uns 17 metres- com un joc. Es tracta de trobar les sis escultures mentre es disfruta del paisatge. Per fer una mica més senzilla la recerca, la web de l'artista inclou una espècie de ‘mapa del tresor’ amb la ubicació d'aquests entranyables colossos de fusta, construïts amb l'ajuda de voluntaris locals.

Nascut a Odense, Dinamarca, Dambo es presenta a la seva pàgina web com un artista i dissenyador especialitzat a fer obres d'art, mobles i “qualsevol cosa que puguis imaginar” amb materials reciclats. Dambo va ser acceptat a la prestigiosa escola de disseny Kolding el 2005, i allà va dur a terme el seu primer gran projecte: ‘Happy City Birds’, un enorme conjunt de cases per a ocells, replicat anys després en diferents llocs del món.