Als 56 ANYS

Mor l'actor Michael Nyqvist, protagonista de 'Millenium'

La família demana en un comunicat que es respecti el seu dol

nyqvist

nyqvist

1
Es llegeix en minuts

L'actor suec Michael Nyqvist, protagonista masculí de l'adaptació al cine de la saga d'èxit ‘Millenium’, ha mort als 56 anys. La família de l'actor ha comunicat la defunció a l'agència sueca TT: “Hem de comunicar avui la trista notícia que l'actor i escriptor Michael Nyqvist ha mort dimarts, 27 de juny, després de patir una malaltia. Michael tenia 56 anys i deixa un gran buit. La família demana que es respecti el seu dol”.

Notícies relacionades

Nyqvist es va formar com a actor en un centre dramàtic de Malmö i va formar part del Dramaten, un prestigiós teatre d'Estocolm, amb què va aconseguir els primers èxits a finals del segle passat.

Tot i atresorar dos “escarabats d'or” (el principal guardó del cine del seu país) al millor actor, la seva carrera es va disparar amb el paper a la gran pantalla de Mikael Blomkvist, el periodista de la saga creada per l'escriptor Stieg Larsson ‘Millenium’. La participació en aquesta pel·lícula, com a coprotagonista amb Noomi Rapace, en el paper de Lisbeth Salander, li van obrir les portes de Hollywood: ‘Misión imposible: protocolo fantasma’ (2012) i ‘John Wick’ (2014).