ENÈSIM DEBAT TAURÍ

Twitter s'agita (de nou) amb la mort d'un torero (Iván Fandiño)

L'humorista britànic Ricky Gervais contribueix a la polèmica amb el seu tuit: "Un preciós toro torturat es defensa"

2
Es llegeix en minuts
GABRIEL UBIETO / BARCELONA

Twitter ha tornat a reobrir el debat sobre la tauromàquia, i els usuaris de la plataforma s'han fet ressò del tractament mediàtic que ha rebut la mort per banya de toro del destre Iván Fandiño en una corrida al sud de França. El comentari més retuitejat ha sigut el de l'humorista, actor i director de cine Ricky Gervais, conegut pels seus papers en sèries britàniques com 'The Office' o 'Extras', que ha donat una polèmica volta al titular 'Un torero espanyol mor al ser banyegat en una corrida', publicat pel diari britànic 'The Guardian': "Un preciós toro torturat es defensa".     

Altres tuiters menys coneguts també s'han expressat en la mateixa línia, sobretot després de l'especial que li ha dedicat aquest dilluns el programa 'Espejo público', d'Antena 3, presentat per Susanna Griso. Amb el 'hashtag' #IvanFandiñoEP, diversos usuaris s'han qüestionat per què altres col·lectius amb professions de risc no reben el mateix tracte mediàtic.

Un dels personatges entrevistats durant el programa que han aixecat més rebuig és el també torero Fran Rivera, que ha demanat respecte per aquesta tradició i l'ha justificat al·legant que "el toro dona la seva sang per la nostra glòria". Paquirri ja va expressar aquest cap de setmana al seu compte de Twitter la seva indignació per les crítiques:

Les xarxes s'han posicionat majoritàriament en contra de les declaracions de Rivera, amb comentaris com: "L'home va morir volent matar; l'animal va matar volent viure" o "Ja està bé de violència, s'ha d'erradicar ja el maltractament animal i que no morin més toreros ni animals inútilment".

Si bé moltes de les opinions lamentaven la mort de Fandiño -encara que mantinguessin un rebuig explícit a la tauromàquia-, els més exaltats han celebrat -i fins i tot algun se n'ha alegrat- la mort de Fandiño.

Notícies relacionades

No és la primera polèmica que es desferma a les xarxes socials per un fet relacionat amb la mort a l'arena d'un torero, fins al punt que, després de la mort de Víctor Barrio, s'ha jutjat fins i tot un professor valencià per injúries arran d'unes publicacions al seu Facebook.

Es dona la casualitat que Iván Fandiño va brindar un dels seus toros al pare de Víctor Barrio, en una corrida on va assistir després de la mort del seu fill:

Temes:

Toros Twitter