COMPETICIÓ VIRTUAL

El FIFA 18 relega Messi en benefici de Cristiano

El portuguès serà la portada de la nova edició del simulador de futbol que va protagonitzar el blaugrana des del 2013 fins al 2016 fins que el Barça va firmar amb 'Pro Evolution Soccer'

fifa-ronaldo

fifa-ronaldo

2
Es llegeix en minuts
JUDITH C. CLAVAIN / BARCELONA

Leo Messi segueix sent indiscutiblement el millor futbolista de la història, mal que li pesi al 'FIFA 18'. La persecució de Cristiano Ronaldo es fa latent fins i tot de forma virtual. El portuguès serà la portada del 'FIFA 18', lloc que ha ocupat el blaugrana des del 2013 fins al 2016, quan el FC Barcelona va arribar a un acord amb el joc que li fa la competència al 'FIFA', el 'Pro Evolution Soccer'. El davanter del Madrid protagonitza la caràtula del videojoc un any en què es torna a apuntar com a favorit al guardó individual més preat per a qualsevol futbolista, la Pilota d’Or.

En l’edició de l’any passat, Messi tampoc va ser el seleccionat per a la portada, escollida per votació dels fans del simulador de futbol. Les opcions van ser James Rodríguez (Reial Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea) i Marco Reus (Borussia Dortmund). Finalment, el més votat va ser aquest últim, que es va convertir en la imatge del 'FIFA 17'.

CRISTIANO MILLOR QUE MESSI

 Per a l’empresa creadora del videojoc, Electronic Arts (EA), el portuguès és el millor des que el 2016, el FC Barcelona i Konami, empresa japonesa creadora del videojoc PES ('Pro Evolution Soccer'), van arribar a un acord d’àmbit global pel qual la firma asiàtica es va convertir en 'Premium Partner' del club per a les tres temporades següents.

  

 Mostra d’això és el rànquing de millors jugadors de l’edició de l’any passat. En un gir de guió, EA Sports, que des de 'FIFA 2010' considerava Leo Messi com el millor futbolista del joc, va decidir relegar l’estrella del FC Barcelona a la segona posició i situar Cristiano Ronaldo per sobre (94 punts per 93).

  

 La nova edició del simulador de futbol sortirà a la venda el 29 de setembre vinent. El productor sènior del videojoc, Aaron McHardy, es va referir al portuguès com «el millor jugador del món». «La passió, l’energia i la fama internacional de Cristiano Ronaldo el converteixen en el millor ambaixador que podria tenir 'FIFA 18'», va afegir.

  

 Es rumoreja en diferents fòrums de futbol que, en el joc, Cristiano tornarà a tenir una puntuació més alta que la de Messi. Malgrat que encara no és oficial, és difícil que el portuguès no repeteixi posició en el rànquing sent aquest any la imatge del simulador.

Notícies relacionades

    

El lusità protagonitza la caràtula del 'FIFA' l’any en què ha superat Messi en gols marcats en una sola edició de la Champions. El crac del Barça n’havia aconseguit 11, mentre que Cristiano va acabar amb 12 i es va convertir, a més a més, en el primer jugador a marcar en tres finals de la Lliga de Campions.