'LA VENGANZA DE SALAZAR'

PETA denuncia el maltractament del mico de 'Piratas del Caribe'

L'organització defensora dels animals assegura que el caputxí es passava tota l'estona vomitant en el set de rodatge

pirates-mokey

pirates-mokey

1
Es llegeix en minuts

L'organització defensora dels animals (PETA) ha enviat una carta al productor de 'Piratas del Caribe 5' (que en castellà s'ha traduït com 'La venganza de Salazar'), Jerry Bruckheimer, pel tractament del mico caputxí que surt al film. En el comunicat li recorden que els animals "no són actors".

La denúncia de PETA ha sorgit després que l'actriu Kaya Scodelario expliqués les dificultats que havien sorgit durant el rodatge del film.

La intèrpret va explicar que "l'integrant més memorable del repartiment va ser el mico, perquè vomitava tota l'estona. Era molt divertit", segons va publicar la web especialitzada Cinema Blend.

Es referia al mico que acompanya el capità Barbossa, interpretat per l'actor Geoffrey Rush.

GENS DIVERTIT

A PETA no li ha semblat tan divertit el tracte a l'animal i ha instat el productor Bruckheimer a no utilitzar animals en els rodatges, perquè "aquests no són actors", les condicions no són naturals i perquè no reben la necessària atenció veterinària.

En la seva carta, recorden que més de 100 animals van morir en el rodatge de 'Piratas del Caribe, La Maldición de la Perla Negra', després de  gravar escenes d'explosions a l'Oceà.

Notícies relacionades

L'organització també va recordar a 'Disney que la majoria dels micos que es fan servir al cine són venuts per criadors i comerciants d'animals que els separen de les seves mares prematurament, quan aquests encara són petits i necessiten l'atenció materna.

ALTERNATIVES TECNOLÒGIQUES

L'organització animalista insta els productors a utilitzar les noves tecnologies en lloc d'animals: "Amb totes les tecnologies que estan disponibles avui dia, incloent animatronics, imatges generades per ordinador, i molt més, no hi ha cap raó per sotmetre els micos a una vida de misèria". És més, recorden, "nombroses empreses i agències de publicitat" ja han promès no usar simis en les seves produccions al saber les crueltats a què són sotmesos en les produccions.