MISSATGES "INCLUSIUS" A LA CAPITAL

Madrid instal·la semàfors LGTBI amb motiu del World Pride

Els lluminosos es col·locaran en més de 70 senyals i es quedaran de manera permanent

L'ajuntament també pintarà alguns passos de vianants amb els colors de l'arc de sant Martí

Carmena ha començat els primers semàfors LGTB a Madrid, amb motiu del pròxim World Pride. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Madrid està instal·lant, amb motiu de la celebració del World Pride 2017, més de 72 semàfors amb figures de dones soles, parelles homosexuals i també figures de parelles formades per un home i una dona amb l’objectiu de reconèixer  «la diversitat real» de la societat. També es pintaran alguns passos de vianants amb els colors de l’arc de sant Martí.

    L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va observar ahir alguns dels semàfors instal·lats als voltants de la Gran Vía acompanyada per la delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, i vuit regidors més del seu grup municipal, entre ells la portaveu Rita Maestre, i representants dels col·lectius pels drets LGTBI.

EN 18 CRUÏLLES / Els nous semàfors s’instal·laran en 18 cruïlles i mostren diferents figures: dones («paritari»), parella de dones i parella d’homes (denominats semàfors «inclusius») i parelles mixtes («igualitari»).

    Després de presentar aquests semàfors, que quedaran instal·lats de forma definitiva un cop s’hagi fet la celebració de l’orgull gai, Carmena  va recordar «el canvi tan gran» que s’ha produït a la ciutat, i va demanar reflexionar sobre com s’ha aconseguit aquest «gran sender de la llibertat i la felicitat».

    Des de la nit passada fins al dilluns 26 de juny es canviaran 288 llums de 72 cruïlles de Madrid, la majoria situats als carrers de l’ametlla central, encara que el projecte anirà creixent i també es portarà a districtes de fora de la M-30.

    El canvi serà permanent i quedarà com a «llegat» de la celebració del World Pride. Madrid es converteix en la primera ciutat espanyola a col·locar semàfors amb parelles d’home i dona i en la segona, després de San Fernando (Cadis), a mostrar parelles formades per dos homes o per dues dones, encara que ciutats europees com Londres o Viena ja compten amb aquest tipus de senyalització. A l’última es van instal·lar el 2015, amb motiu del festival d’Eurovisió.

Notícies relacionades

    Els semàfors igualitaris –que mostren la figura d’una dona– ja són presents en ciutats com la Corunya, València, Jaén i Càceres.

    El projecte ha costat 21.700 euros, segons va explicar ahir Sabanés, que va insistir en la importància de traslladar el missatge d’un «Madrid inclusiu i divers».