ATAC MASSIU I VIRULENT

Un 'malware' infecta 36 milions de mòbils Android

Quan 'Judy' infecta el mòbil o la tauleta genera visites a bàners publicitaris sense coneixement de l'usuari

Un 'malware' infecta 36 milions de mòbils Android

REUTERS / KACPER PEMPEL

1
Es llegeix en minuts

Android ha patit un nou i virulent 'malware' -programa maliciós- que, de moment, ja ha afectat més de 36 milions d'usuaris a tot el món. 'Judy', que és com es diu el sistema perjudicial, s'ha convertit en una de les campanyes de 'malware' que més abast ha tingut en la història del sistema operatiu.

Els investigadors del proveïdor tecnològic de seguretat Check Point han descobert la campanya, que ha afectat Google Play -la botiga d'Android- i que consisteix a generar clics fraudulents en anuncis per part dels dispositius afectats, sense coneixement de l'usuari. L'atac a gran escala fa que els guanys generats per les entrades als bàners publicitaris arribin directament a la caixa forta dels creadors del 'malware'.

Aquest programa maliciós estava ocult en 41 aplicacions de la botiga oficial de Google, totes desenvolupades per la mateixa empresa coreana, que rebia els ingressos per publicitat d'aquests clics fraudulents. El total d''apps' infectades ha arribat a un volum de descàrregues d'entre 4,5 i 18,5 milions.

Notícies relacionades

Aquesta campanya massiva no és la primera que es detecta a Google Play. Amb anterioritat, Check Point havia detectat 'FalseGuide' i 'Skinner', dos tipus de 'malware' que han afectat una important quantitat d'usuaris.

Igual que aquests, 'Judy' es comunica amb un servidor C&C de comandament i control, genera els clics per si mateix i mostra una gran quantitat d'anuncis, que en alguns casos no deixen més opció que clicar-los.