CÒMICS

Joaquín reyes i Ernesto Sevilla inauguren la Ruta Còmica de Barcelona

La proposta, una col·laboració d'EL PERIÓDICO i el grup Balañá, presenta 12 d'espectacles i més de 20 còmics, en tres teatres diferents durant els pròxims cinc mesos

joaquin-reyes-y-ernesto-sevilla

joaquin-reyes-y-ernesto-sevilla
leo-harlem
faemino-y-cansado

/

2
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO, en col·laboració amb el grup Balañá, presenta una imaginària Ruta Còmica per Barcelona a través de 12 espectacles i repartida en tres teatres diferents: el Tívoli, el Borrás i el Capitol. La proposta també té un ampli calendari, des del juny fins a l'octubre. En aquesta ruta el transeünt es podrà trobar amb noms com Goyo Jiménez, Toni Moog, Leo Harlem, David Guapo o Faemino y Cansado.

La primera parada d'aquesta Ruta Còmica té lloc aquesta mateixa setmana amb l'arribada de 'Viejóvenes' de Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla, al teatre Tívoli de l'1 al 4 de juny. En aquest espectacle, del qual ja s'han fet més de 100 funcions i s'han superat els 120.000 espectadors, el duo còmic deixa els seus habituals monòlegs per interpretar escenes en directe, amb “alguna sorpresa” –asseguren– respecte a la seva anterior visita a Barcelona.

Amb aquesta denominació, EL PERIÓDICO i el grup Balañá destaquen una tradició molt arrelada en l'escena catalana, la dels còmics monologuistes. Aquesta col·laboració es veurà reflectida en accions conjuntes que inclouran sortejos d'entradesdescomptes, accions amb els lectors del diari i els artistes, i moltes més sorpreses. Una mostra és la presentació en directe aquesta mateixa tarda, a les 18.30 hores, de Sevilla i Reyes amb els lectors d'EL PERIÓDICO a través del Facebook Live. Un altre exemple és la degustació de cervesa San Miguel que podran disfrutar els lectors que vagin a veure l'espectacle demà, divendres. Les entrades per a tots aquests espectacles estan disponibles al portal entradas.elperiodico.com i a la web del grup Balañá.

A l'octubre, el Tívoli també serà l'escenari de la segona temporada d''Hasta aquí hemos llegao’, la boja aventura de Leo Harlem, Sinacio i Sergio Olalla, i d'un altre espectacle que es presentarà pròximament.

Al setembre, Toni Moog estrenarà el seu particular “homenatge ultratge en versió original i sense subtítols” al món del cine, 'Hollymoog', a la Sala Pepe Rubianes del Club Capitol, on ja fa més de 10 anys que està establert i, amb més de 250.000 espectadors en els seus anteriors xous, va camí d'arribar a les 1.000 funcions. Un altre fenomen que segueix batent rècords amb el seu #quenonosfrunjanlafiesta2 és David Guapo, que estarà a la Sala Pepe Rubianes els mesos de juny, juliol i setembre, on també es podrà veure 'Diario de un cuarentón', el retroviatge als 70 i 80 d'Andrés Torres. I a la Sala 2 del temple de l'humor barceloní segueix al juny i juliol 'Cincuenta sombras de Andreu 2' d'Andreu Casanova, que estrenarà nou espectacle a l'octubre.

Notícies relacionades

Al teatre Borrás la Ruta Còmica s'inicia la setmana que ve amb l'espectacle 'Te odio, pero como amigo', del multifacètic Jorge Cremades, i segueix amb els arrasataquilles Faemino y Cansado i el seu nou xou '¡Quien tuvo retuvo!', del 13 al 18 de juny.

Una gran novetat és l'esperat retorn de la gira Il·lustres ignorants, que recalarà durant dues úniques funcions, els dies 16 i 17 de setembre, al Borrás, on els “CCC de la metafísica d'estar per casa” -Javier Coronas, Javier Cansado i Pepe Colubi- emprendran amb un il·lustre amic discussions delirants, pertorbades, sorprenents i molt divertides sobre tota mena de temes: curiosos, metafísics, culturals o sexuals. Tancarà el cicle al Borrás un altre dels grans còmics del país, Goyo Jiménez, que torna amb les divertides reflexions del seu 'Más difícil todavía', a partir del 8 d'octubre.