VAN A UN INSTITUT DE FLORIDA

Tres estudiants inventen una palleta que detecta si han posat droga a la beguda

La canya es posa de color blau a l'entrar en contacte amb substàncies com l'èxtasi líquid, la ketamina o el Rohypnol

38661301 60

38661301 60 / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts

L'estadística diu que una de cada cinc dones serà víctima d'una violació en la seva vida. En els últims anys, a més, les agressions sexuals s'han incrementat gràcies a l'ús de drogues. És per això que tres noies estudiants d'un institut de Florida (EUA) han creat una palleta especial que reacciona si hi ha droga a la beguda.

Victoria Roca, Susana Cappello i Carolina Baigorri, de la Gulliver School, han creat una canyeta amb tires reactives que es posen de color blau quan entren en contacte amb agents químics com els que contenen les denominades drogues de la violació. Ja sigui en una discoteca, en un còctel, quan un desconegut ofereix una beguda a una altra persona o, simplement, quan es deixa el got sense vigilància durant un temps, aquest simple objecte pot comprovar discretament si el líquid ha sigut manipulat.

"Com que som noies joves, hem sentit a parlar molt d'aquest problema, sobretot quan vam arribar a la secundària", ha explicat Baigorri a 'Inside Edition'. "És un problema molt comú".

ROHYPNOL, KETAMINA I ÈXTASI

El prototip d'aquestes tres noies detecta sedants com el flunitrazepam (Rohypnol) i altres substàncies, com la ketamina i l'èxtasi líquid

Notícies relacionades

"Sabem que no és una solució definitiva, ja que no pot impedir una violació, però creiem que pot ajudar a disminuir la quantitat de casos i situacions perilloses", asseguren Roca, Cappello i Baigorri, que patentaran l'invent. 

Creuen que les palletes es podrien distribuir a estudiants universitaris, i que els bars, els clubs i els restaurants també en podrien subministrar.