REPTES POSITIUS

La 'Balena rosa', l'antídot contra el macabre joc de la 'Balena blava'

Es tracta de fer 50 desafiaments per animar els més joves a tenir una actitud positiva

ballenarosa

ballenarosa

1
Es llegeix en minuts

En les últimes setmanes, les xarxes socials i l'opinió pública han quedat commocionades pel repte de la 'Balena blava', el joc pel qual s'han produït suïcidis d'adolescents en diversos països, en especial Rússia i el Brasil, encara que a Catalunya també s'ha produït un cas d'una menor que ha hagut de ser ingressada. Precisament al país sud-americà ha nascut 'Balena rosa', un joc oposat que promou 50 desafiaments per animar els adolescents i amb això salvar vides.

La iniciativa es difon a través d'una pàgina web, Baleiarosa.com.br, així com una aplicació per a 'smartphones' que es pot descarregar de franc tant des de mòbils Android com iOS. Els creadors del projecte han comptat amb el suport del Govern de l'estat brasiler de São Paulo, i han llançat la seva web en tres idiomes: portuguès, anglès i castellà.

50 REPTES

Des de les diferents plataformes, 'Balena rosa' difon 50 reptes, un més que els del joc nascut a Rússia. Encara que el seu caràcter és completament diferent, tenen paral·lelismes: els participants poden nominar els seus amics i coneguts, i també se'ls demana que comparteixin cadascun dels desafiaments a través de les xarxes socials. Per fer-ho, han creat el 'hashtag' a Twitter #BallenaRosada.

El primer i el segon dels reptes amb què comença és el d'escriure amb un retolador un missatge al braç d'una persona a qui s'aprecia i dibuixar una balena rosa en un paper, i compartir-ne una fotografia al 'hashtag' de Twitter. La pàgina web compta amb una galeria, anomenada 'mar de cadells', que recull els missatges positius dels participants.

ACTITUD POSITIVA

Notícies relacionades

Pel que fa a la resta de desafiaments, estan orientats a aconseguir que els adolescents i els joves mantinguin una actitud positiva, com fer un nou amic, ajudar una persona que ha patit assetjament o fins i tot compartir una llista de cançons. En altres casos són senzillament divertits, com abraçar una fruita, dibuixar un animal imaginari, parlar amb lletres de cançons i buscar formes en els núvols.

La 'Balena rosa' s'acaba amb el repte número 50, que consisteix a salvar una vida, ja sigui ajudant algú necessitat, o un animal o aportant el nostre granet de sorra en una organització. No obstant, els reptes no s'aturen aquí, i algunes de les noves proves passen per compartir un llibre o cantar a la dutxa.