EN ANGLÈS I CASTELLÀ

'Promise Land', el primer conte LGBT per educar en el respecte

Potser els dibuixos et recordaran les històries Disney, però la seva trama no: el príncep Leo i el granger Jack s'enamoren; junts hauran de salvar el bosc

pl

pl

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Hi havia una vegada, en un país no gaire llunyà, un lloc on era igual si eres gai o no. Un príncep i un jove granger que anhelaven ser lliures. Un dia es van conèixer i, ¿què va passar després?" Així comença 'Promise Land', el primer conte LGBT creat per conscienciar els més petits en el respecte i la tolerància. En aquesta història no hi ha ni prínceps blaus ni princeses en perill. La història inventada pels autors neozelandesos Adam Reynolds Chaz Harris, amb il·lustracions de Christine Luiten, ha reinventat el gènere narratiu infantil amb aquesta història en què el fill d'un rei, Leo, s'enamora d'un jove granger, Jack, el padrastre del qual es vol apoderar del bosc que la família del seu enamorat protegeix.

L'amor entre persones del mateix sexe és una de les trames més importants d'aquesta història, que també té edició en castellà i que està disponible a internet (25 dòlars, l'edició en paper; 12,99 $, la digital, i 7,99 $, la versió audiollibre).

Però no és l'únic focus de l'argument, ja que el conflicte principal és una lluita de classes i la protecció del medi ambient, a més de l'aventura i la contraposició entre un dolent i un heroi (el bé i el mal, un clàssic).

A L'ESTIL DISNEY

Aquesta múltiple perspectiva és tot un encert en aquest innovador i compromès conte, amb un 'look' que recorda molt el de les vinyetes de Disney. A través de la pàgina de 'Promise Land' es poden adquirir altres productes relacionats amb la història, com un pòster de Leo Jack llegint (29,9 dòlars), un mapa de la terra promesa, el regne de Valéria (39,9 dòlars), així com samarretes dels personatges, bons i dolents, a partir d'uns 30 dòlars.

"Gran part del que veiem a través dels mitjans de comunicació i dels nostres pares quan som petits forma les nostres opinions dels altres i les nostres actituds amb nosaltres mateixos", afirma Harris. "El conflicte en la nostra història no sorgeix de la sexualitat dels personatges principals, que no són més que dos homes joves que es troben, s'enamoren i es veuen atrapats en un guerra", continua.

"És la primera oportunitat d'ensenyar diferents relacions i fomentar l'acceptació a una edat molt tendra", relata Reynolds, l'altre autor de la història, dirigida a nens d'entre 5 i 10 anys. "El nostre objectiu és proporcionar un bon ambient perquè pares i fills puguin parlar de tots els tipus de relacions i ajudar a fomentar el respecte des dels primers anys", remarca Reynolds.

Els pares de 'Tierra prometida' afirmen que es van llançar a aquesta aventura -que han patrocinat 796 persones i que ja ha recollit 43.362 dòlars- perquè ells mateixos no van tenir aquests models de conducta o referents durant la seva infància i adolescència, no van veure mai un "feliços per sempre" gai. "Sabem que molts editors veuran aquest llibre com a arriscat, i per això vam posar en marxa un sistema de vendes segons comandes", detalla Harris (a la dreta, a la foto inferior, al costat de Reynolds).

.

.

Notícies relacionades

Van començar a arribar els primers llibres de 'Promise Land' el 14 de febrer, el Dia de Sant Valentí. Les comandes es poden fer a través de la seva pàgina web, a iBooks i Amazon.

En el següent vídeo, un aperitiu de la història: