SEGURETAT VIÀRIA

Help Flash, el nou dispositiu lluminós per salvar vides a les carreteres

Emet flaixos de llum ambre visibles a 1 quilòmetre de distància i només funciona autònom del vehicle avariat

Help Flash emet flaixos de llum ambre visibles a 1 quilòmetre de distància per avisar de l’accident o l’avaria d’un vehicle. / YOUTUBE / HELP-FLASH.COM

1
Es llegeix en minuts

Help Flash, un dispositiu de llum per senyalitzar avaries i accidents a la carretera i evitar atropellaments, ha resultat guanyador de la tercera edició del concurs Emprenedors i Seguretat Viària de Fundació Línea Directa.

El dispositiu té un suport magnètic perquè es pugui adherir a la carrosseria del vehicle, a la barrera guarda-rail o a altres superfícies metàl·liques i emet flaixos de llum ambre visibles a 1 quilòmetre de distància, per avisar de la situació del vehicle quan aquest té un accident o es veu obligat a estacionar al voral per una avaria, segons han explicat els organitzadors del concurs. L'invent, que també es pot utilitzar com a llanterna, és especialment útil per a motocicletes, ja que no disposen de triangles per senyalitzar les avaries.

El senyal lluminós emet en 360 graus i només s'alimenta amb una pila comercial per funcionar de manera autònoma i sense que hagi de dependre de l'estat del vehicle. La pila li permet una autonomia de més de 60 minuts en estat d'alerta.

Notícies relacionades

Com a part del guardó, el projecte rebrà una dotació econòmica de 20.000 euros nets a fons perdut sota una política d'"arrossegament" (coinversió). A més, obtindrà formació i serveis d'assessorament a través de diferents accions enfocades a la potenciació i al desenvolupament de competències per a l'èxit del seu projecte d'emprenedoria.

A més, en una fase posterior del desenvolupament del projecte, la Fundació per a la Innovació Bankinter i IESE Business School oferiran una anàlisi exhaustiva del projecte, una reunió amb els emprenedors i un ‘feedback’ constructiu sobre aquest, a més de valorar el seu accés a rondes de finançament en funció del "grau de maduresa del projecte".