Campanya viral

Èxit viral de l'imaginatiu vídeo de l'oenagé antitaurina francesa FLAC amb dinosaures

El curt mostra una corrida on el toro és reemplaçat per un velociraptor, que és banderillejat i estoquejat en una plaça

La Federació de Lluites per l'Abolició de les Corrides va néixer el 1993 a Besiers, i compta amb el suport d'entitats similars a Espanya

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'oenagé francesa FLAC (Federació de Lluites per a l'Abolició de les Corrides) ha llançat una campanya a les xarxes que s'està convertint en la millor forma de sensibilització contra les corrides de toros. Amb l'ajuda d'una agència de publicitat, BETC, han elaborat un vídeo de menys d'un minut de durada, titulat 'FLAC torna les corrides a l'era dels dinosaures'. 

Ben realitzada, la pel·liculeta mostra un dinosaure rebent banderilles i l'estocada d'un torero, que el remata . És llavors, quan han passat només 26 segons, quan un rètol blanc sobre fons negre pregunta a l'espectador: "¿No creus que aquesta pràctica pertany a una altra era?". I en aquell moment, un subaltern acaba amb el dinosaure agonitzant amb el punyal.

Un altre rètol insisteix: "Doncs encara perdura". I ara sí, mostra imatges similars, on el dinosaure ha sigut reemplaçat per toros de lídia, en diferents moments del terç final de la corrida.

Notícies relacionades

L'associació francesa, a més, promou una iniciativa per recaptar firmes contra aquesta pràctica, que a França és minoritària i limitada al 10% del seu territori. Editat en francès, espanyol i anglès, el vídeo s'ha tornat viral. Tant, que, a Espanya, organitzacions com Pacma han ajudat a la difusió de la campanya amb el 'hashtag'  #stopcorrida.

Aquests són diversos missatges llançats a la xarxa social Twitter, alguns més imaginatius que altres.