'COVER' DE MODA A LES XARXES

Jose Asunción, el violinista valencià darrere del 'cover' de 'Despacito'

La seva versió de l'èxit de Luis Fonsi i Daddy Yankee supera el milió de visites a Youtube, però no és l'única, també en té de Shakira i Ed Sheeran, entre altres

El violinista Jose Asunción s’ha fet famós amb la seva versió de ’Despacito’. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha a la xarxa infinites versions de l'èxit de Luis Fonsi i Daddy Yankee, 'Despacito', segurament la cançó de l'estiu que ve (ja suma gairebé 1.100 milions de reproduccions a Youtube). Fins i tot el mateix Justin Bieber ha pujat al carro, cantant en espanyol la seva lletraJustin Bieber . També hi ha paròdies cantades amb la veu d'Apu, el personatge de 'Los Simpsons', Shakira, Bisbal o Sabina, o la de Los Morancos... I faltava el 'cover' instrumental amb violí elèctric. La interpretació del jove músic valencià Jose Asunción ja ha donat la volta al món i supera el llistó del milió de visites a Youtube.

Asunción toca des dels 8 anys l'instrument i es va graduar en Clàssic a València. Després es va traslladar a Madrid per impulsar la seva carrera d'actor. De moment, havia aconseguit tocar en esdeveniments de moda i fer-se un lloc fix com a resident en una coneguda discoteca madrilenya, Teatre Kapital, tocant amb el seu violí, a partir de les dues del matí. A la sala toca electrònica, l''Smooth Criminal', de Michael Jackson, el 'You [sic] are the champions', o la banda sonora de 'Joc de Trons'. Per al seu espectacle compta, a més, amb un parell de ballarines i un 'dj'.

Els seus amics el van animar a compartir la seva versió de 'Despacito' a Facebook i, llavors, va passar el miracle. Dels 20 comentaris que acostumava a rebre a Facebook -"de la meva mare i d'algun col·lega", ironitza- va passar a l'autèntica bogeria: "En una setmana, el vídeo el van compartir 20.000 vegades i tenia més de 3.000 comentaris", ha explicat el músic en una entrevista a 'Los 40 Principales'.

BOGERIA A MÈXIC

Tot es va desbordar després que una emissora de ràdio a Mèxic, Bandeando.FM, compartís el vídeo de la seva actuació amb El tempo de Debod, a Madrid, de fons. Total: més de 18 milions de comparticions i l'arrencada definitiva d'Asunción a les xarxes socials.

UN VÍDEO PER SETMANA

"Volia agrair a tots i cada un de vosaltres pels milers de missatges que estic rebent i que a poc a poc llegeixo, ja que m'omplen de moltíssima força i es queden dins de mi. Prometo seguir fent més 'covers' amb la il·lusió que us segueixin agradant. Una forta abraçada de cor!", escriu als seus fans, als quals promet seguir pujant més versions famoses.

Notícies relacionades

Per ara al seu canal també es pot veure la de 'Rockabye', de Sean Paul & Anne-Marie; el 'Deja vu', de Prince Royce i Shakira, o el 'Shape of you', d'Ed Sheeran. 

"Segueixo estudiant unes hores al dia i la idea és anar publicant un vídeo cada setmana", promet el violinista de moda.