ES CARREGA DIRECTAMENT EN CHROME

El nou Google Earth, la Terra com no l'havies vist mai

El gran atles digital incorpora mapes 3D, visites guiades i interactives en col·laboració amb la BBC, la NASA i l'institut Jane Goodall

3D i visites guiades, entre les novetats més destacades del nou Google Earth. / YOUTUBE / GOOGLE

1
Es llegeix en minuts

Google va estrenar dimarts la seva primera gran actualització en dos anys del seu atles digital gratuït Google Earth, redissenyat per afegir-hi més informació, incloent-hi l'ús de la intel·ligència artificial. Una experiència virtual superior, amb mapes 3D i visites guiades interactives.

"Aquest producte connecta amb els nostres valors més profunds pel que fa a l'educació i l'intercanvi d'informació a disposició per a tothom", ha explicat Rebecca Moore, gerent de Google Earth, en la presentació de l'eina renovada.

VISITES GUIADES, 3D I IA

Entre les novetats, l'opció anomenada 'Voyager', que permet als usuaris visites guiades -amb vídeos de 360º i imatges de Street View- explicades pels experts interactius sobre els llocs, gràcies a la col·laboració amb BBC Earth, la NASA, el programa de televisió 'Sesame Street' o l'Institut Jane Goodall, conegut pel seu treball en la protecció de ximpanzés.

El nou Google Earth utilitza intel·ligència artificial per oferir 'mapes de coneixement', amb informació 'on line' sobre muntanyes, països o els llocs que es visiten virtualment.

La intel·ligència artificial també suggerirà altres llocs que a l'usuari li agradaria conèixer, basant-se en els llocs que ha visitat en el passat.

La nova versió conté un apartat 3D amb què obtenir espectaculars vistes del Gran Canyó o els castells del Loira, per exemple.

DIRECTAMENT EN CHROME

Notícies relacionades

Per primera vegada ja no serà necessari una aplicació específica d'escriptori o 'smartphone', ja que el nou Google Earth es carrega directament en Chrome. Google explica que això permet utilitzar les capacitats més poderoses del seu centre de dades en lloc de confiar únicament en els processadors dels telèfons intel·ligents.

De moment, el nou Google Earth és compatible amb Chrome i amb Android. Pròximament també hi haurà versions per a Apple i altres navegadors web.