PRESENTEN UN PROJECTE DE LLEI

El Canadà aprovarà la legalització de la marihuana

S'admetrà l'ús amb fins recreatius entre els més grans de 18 anys

El Canadà aprovarà la legalització de la marihuana

EFE

1
Es llegeix en minuts

El Govern canadenc presenta aquest dijous un controvertit projecte de llei per legalitzar la distribució i el consum de marihuana amb fins recreatius per a persones més grans de 18 anys. Els ministres de Justícia, Jody Wilson-Raybould; Sanitat, Jane Philpott; Seguretat Pública, Ralph Goodale, i Ingressos, Diane Lebouthillier, anunciaran a Ottawa la presentació de la llei durant una roda de premsa.

Segons detalls filtrats els últims dies, el projecte de llei inclourà la legalització del consum per als més grans de 18 anys, malgrat que organitzacions mèdiques han recomanat que l'edat mínima s'estableixi als 21 anys.

Notícies relacionades

Però el projecte de llei també assenyala que els governs provincials podran establir límits superiors als 18 anys d'edat. El projecte de llei permetrà el cultiu domèstic d'una quantitat limitada de plantes de cànnabis i deixarà en mans dels governs provincials la decisió de com es ven i es distribueix la marihuana al seu territori.

L'anunci coincideix amb la revelació avui que grups criminals han infiltrat el sistema de producció de marihuana per a fins mèdics que funciona al país des de fa anys. Segons la radiotelevisió pública canadenca, organitzacions criminals, entre les quals hi ha el grup Àngels de l'Infern, han aconseguit llicències governamentals per a la producció de marihuana que després és venuda a pacients amb receptes mèdiques.