AMB SENTIT DE L'HUMOR

Un grup de farmacèutics ridiculitzen el Dia Internacional de l'Homeopatia

L'associació Farmaciencia promou la col·locació de cartells amb el lema 'Ho cura tot i està fresqueta' en fonts públiques

fuente

fuente

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

Avui, 10 d'abril, se celebra el Dia Internacional de l'Homeopatia. I com a resposta, amb molt sentit de l'humor, l'associació Farmaciencia s'ha proposat omplir les fonts públiques de cartells amb la frase “Ho cura tot i està fresqueta”. Moltes persones anònimes han penjat el cartell en alguna font pròxima i han compartit la imatge amb el ‘hashtag’ #HomeopatiaGratis, que s'ha convertit en ‘trending topic’ durant tot el matí.

Farmaciencia, una associació de farmacèutics que promouen una farmàcia lliure de productes sense rigor científic, pretén “ridiculitzar l'homeopatia”, una medicina alternativa creada el 1796 per Samuel Hahnemann, nascut el 10 d'abril de 1755. Aquest sistema curatiu, que té per objectiu enfortir les pròpies defenses del cos, sosté que una substància que causi els símptomes d'una malaltia en persones sanes curarà malalties similar en persones malaltes.  Per això des de Farmaciencia es recomana, amb molt de sarcasme, beure aigua de les fonts:  “L'aigua que consumim diàriament ha tingut dissoltes multitud de substàncies químiques al llarg de la seva existència i això la converteix en un remei molt poderós i eficaç per a múltiples afeccions”, afirmen a la seva pàgina web.

Els estudis a gran escala han demostrat que les fórmules homeopàtiques no són més efectives que els placebos. Per això Farmaciencia també recomana beure aigua de la font, que almenys és gratis.  “(L'homeopatia) està monopolitzada per grans laboratoris que restringeixen el dret universal (de persones, animals i plantes) a rebre un remei homeopàtic gratuït. Aquest oligopoli sense escrúpols, per poder-se seguir lucrant a costa del patiment dels altres, amaga el gran secret sobre el poder guaridor de l'homeopatia que Hannemann ens va regalar”, afegeixen en el seu comunicat.

DIA MUNDIAL SENSE RECONEIXEMENT OFICIAL

El Dia Internacional de l'Homeopatia no té el reconeixement de l'Organització de les Nacions Unides (ONU). “Al Dia internacional de l'Homeopatia li passa el mateix que als productes homeopàtics: que no té fonament”, afirmen a Escepticos.es, la web d'ARP-Societat per a l'Avanç del Pensament Crític, una associació que “promou la investigació crítica de les afirmacions paranormals i pseudocientífiques des d'un punt de vista científic i racional”.

Notícies relacionades

Els responsables de la pàgina Escepticos.es, definit pels seus creadors com “el repositori més gran de documentació escèptica en castellà”, consideren que el 10 d'abril s'hauria de celebrar el naixement d'un metge i farmacèutic argentí Bernardo Alberto Houssay, premi Nobel de medicina el 1947. “El 10 d'abril, en el seu honor, se celebra a l'Argentina el Dia de la Ciència i la Tècnica. No és un Dia Internacional ni Mundial proclamat per les Nacions Unides –continuen–, però sí que és una efemèride que hauríem de recordar tots, començant per les mateixes institucions mèdiques”.  

A continuació, algunes de les imatges, mems i comentaris penjats a la xarxa amb el hashtag #HomeopatiaGratis:

Temes:

Farmàcies