SEGONS DUES ENQUESTES 'ON LINE'

¿És veritat que sempre plou per Setmana Santa?

lluvialampollarevillas

lluvialampollarevillas / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Compte enrere per a les vacances de Setmana Santa. Els que disfrutaran d'uns dies de relax ja miren al cel, ja que, pel que sembla, el pitjor malson per als que prepararan la maleta els pròxims dies és que els falli el temps, i el súmmum, que els plogui (cosa bastant probable, ja que a la primavera pot caure un xàfec en qualsevol moment, i al cap de poc, sortir el sol). La incertesa no només ronda els viatgers, també el sector turístic.

Segons revela una enquesta feta per Pangea (The travel store), la botiga de viatges més gran del món, el 60% dels espanyols creuen que plourà aquesta Setmana Santa, malgrat que les previsions dels últims dies de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) apuntaven que les temperatures serien agradables1 o 3 graus per sobre de les habituals-, però també pronosticaven algun xàfec.

LES DADES DE L'ABRIL

El temor també el confirma un estudi fet per Eltiempo.es, que, amb dades recopilades entre el 1980 i el 2016, assegura que la majoria de les vegades que la Setmana Santa ha caigut a l'abril plou, concretament, gairebé 30 dels 37 anys presos com a referència. I és que el refranyer ja ho diu: "A l'abril, aigües mil".

Els viatgers entrevistats per Pangea també temen que els pròxims dies faci, en general, mal temps (40%), que es quedin atrapats en un embús (26%), que els allotjaments estiguin complets (24%) i la pujada dels preus (10%).

Notícies relacionades

Totes aquestes preocupacions no són obstacle perquè els espanyols (80%) esperin per fer la reserva de les seves vacances o per decidir on van, si bé a dos de cada tres els condiciona molt en els plans d'oci el fet que pugui fer mal temps.

PLATJA I PROCESSONS, AL PUNT DE MIRA

Respecte al destí que els enquestats consideren que més s'espatlla amb pluja és la platja (56%). La segueixen els destins típics de l'època, com les processons (34%), i -molt de lluny- la muntanya (5%) i la ciutat (4%).