EXPERIMENT ESPACIAL

Es busquen voluntaris per quedar-se al llit durant dos mesos seguits

L'estudi vol mesurar els efectes de la ingravidesa en el cos

en-la-cama

en-la-cama

1
Es llegeix en minuts

Cobrar un salari més que digne per quedar-se al llit és possible. L'Institut Espacial de Medicina i Fisiologia de Tolosa, a França, busca voluntaris joves que no fumin i sense al·lèrgies per estar-se dos mesos estirats. Els escollits cobraran 16.000 euros.

Notícies relacionades

Aquest experiment, amb persones sanes d'entre 20 i 45 anys, persegueix mesurar els efectes de la microgravetat en el cos. Arnaud Beck, coordinador de l'estudi, aclareix que els participants hauran de satisfer totes les seves necessitats bàsiques estirats al llit. “La regla és mantenir almenys una espatlla en contacte amb el llit o el seu marc”, detalla Beck en la versió francesa de ’20 minutos’.

Aquest institut fa experiments amb voluntaris durant tot l'any, sobretot relacionats amb “estudis sobre la simulació d'ingravidesa, l'aïllament, confinament, son i ritmes circadiaris”, expliquen a la seva pàgina web. Els candidats reben una recompensa econòmica la quantitat de la qual “varia depenent de les condicions i la durada”, afegeixen els responsables del centre en l'apartat dirigit als voluntaris.

Temes:

Astronàutica