ATLETES URBANS

¿Quant costa ser 'runner'?

La despesa mitjana del que comença a córrer per primera vegada ronda els 103 euros

Un equip professional arriba als 1.200

12559228 59

12559228 59 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

Un any més, amb l'arribada de la primavera i el compte enrere per a l'estiu i l'operació biquini, són molts els que comencen a practicar esport o a reprendre'l. Fa anys que el 'running' està de moda, entre altres coses, perquè es pot adaptar als horaris que tingui cadascú sense cenyir-se als d'un gimnàs, i perquè es pot practicar a tot arreu, també en paisatges urbans. Segons l'Enquesta d'Hàbits Esportius a Espanya el 2015, elaborada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, córrer és el quart esport més practicat a Espanya. A més, és dels que cremen més calories (un informe britànic assegura que es consumeixen més de mil corrent a ritme durant una hora seguida. També incrementa la capacitat cardiovascular. La principal pega és que pot tenir un impacte negatiu sobre els genolls). Però ¿quant costa realment equipar-se per ser un bon 'runner'?

El comparador de preus idealo.es ha calculat les despeses a què s'enfronten tots aquells que decideixen comprar-se un equip apropiat per sortir a córrer. 

DEL PRINCIPIANT AL PROFESSIONAL

Segons l'informe, un corredor principiant hauria de desemborsar una mitjana de 103,08 € per adquirir un equip bàsic. Aquest equip comprendria uns pantalons curts (a un preu mitjà de 36,75 €), unes vambes de córrer (una mitjana de 38,88 €) i una samarreta apropiada (per 27,45 € de mitjana). En el cas dels esportistes més habituats, que surten a córrer dues o tres vegades a la setmana, la despesa mitjana pujaria fins als 584 €. Aquesta xifra inclouria altres complements com guants, una polsera d'activitat, una jaqueta tallavent, una samarreta interior tèrmica i uns auriculars 'in-ear'.

El professional, el que surt a córrer almenys cinc vegades a la setmana, inclouria unes vambes amb amortiment (141,00 € de mitjana); unes vambes 'trail' (75,97 € de mitjana) i altres vambes per entrenar-se (102,58 € de mitjana). També s'hi hauria de sumar altres 'gadgets', com un rellotge 'running' (153,06 €) i un llum frontal per a competicions nocturnes (33,15 €). En total, el corredor hauria d'invertir una mitjana de 1.278,61 € en el seu equip professional complet.

VENTALL DE PREUS

Notícies relacionades

El mateix estudi també assenyala la gran varietat de preus de certs articles, segons el model escollit. Per exemple, els preus de les vambes varien des dels 14,99 €, les més bàsiques, fins als 527 €, en els models més professionals. O un tallavent, que es mou entre els 18,61 € i els 291,99 €. En el cas dels auriculars, amb un preu mitjà de 51,49 €, s'aprecia una gran forquilla de preus, ja que poden variar depenent de les marques i els models des dels 0,53 € fins als 2.955 €.

"El consumidor d'avui dia utilitza internet no solament per comprar sense necessitat de sortir de casa, sinó també per trobar els millors preus per als productes que s'ajusten millor a les seves necessitats", assegura Mikko Fiorani, del mateix portal.